• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Анатолій Кінах провів робочу зустріч із головою ВРУ Дмитром Разумковим

    Опубликовано: 2021-07-06 15:13:33

    Сторони визначили важливість підсилення взаємодії парламенту і реального сектору економіки. Зокрема, в пріоритетах – прийняття законопроєкту про локалізацію виробництва (№3739),ухвалення необхідних законодавчих рішень для зупинення процесу деіндустріалізації в Україні і формування сучасної промислової політики, напрацювання комплексних заходів по мінімізації наслідків пандемії коронавірусу для вітчизняної економіки.

    Анатолій Кінах та Дмитро Разумков актуальність системних комунікацій народних депутатів і промисловців, представників бізнесу. Зокрема, інтенсифікація діалогу передбачена через робочі зустрічі і консультації в профільних комітетах Верховної Ради, а також в рамках співпраці із міжфракційними депутатськими об’єднаннями «Підтримка та сприяння розвитку стратегічних галузей промисловості», «Інвестиції в Україну» тощо.

    На зустрічі підкреслена необхідність прийняття урядом програми його діяльності. Її відсутність негативно впливає на системність і послідовність взаємодії КМУ і ВРУ, не дає змоги оцінити результативність спорадичних ініціатив Кабміну.

    Так, як підрахували експерти Комітету виборців України, за період 4 березня 2020 р. – 3 березня 2021 р. 90% законодавчих ініціатив  уряду парламент не підтримав.

    «Також у фокусі нашої спільної уваги будуть питання, що впливають на суспільно-політичну стабільність: ціни і тарифи, що, на жаль, нині в рази випереджають реальну платоспроможність населення, збереження трудового потенціалу України (трудова міграція вже на рівні 7-9 млн.) , демографічна криза (на 100 смертей тільки 48 новонароджених) тощо. Це той порядок денний, який має бути зараз і в сесійній залі, і в урядових кабінетах, і в Офісі президента», - розповів лідер ділової спільноти.

    Президент УСПП висловив переконання, що такі системні комунікації, механізми зворотнього зв’язку дадуть можливість швидше приймати законодавчі рішення, необхідні для економічного розвитку, стимулювання самозайнятості, підтримки експорту, локалізації виробництва тощо. А що головне – вони будуть більш якісними, адже базуватимуться на експертних висновках і пропозиціях, техніко-економічних розрахунках.

    Напередодні Антикризова рада громадських організацій, УСПП розробили комплексний документ «Платформа економічного патріотизму: невідкладні заходи 2021». Він  містить конкретні пропозиції, спрямовані на відновлення економічного розвитку країни. Її основою стали результати експертних обговорень, круглих столів, форумів, організованих УСПП спільно з партнерами та науковцями, а також на основі меморандумів про співробітництво, укладених з низкою державних інституцій реального сектору економіки, та академічних установ на початку 2021 року (АТ «Українська залізниця», Державний концерн «Укроборонпром», Національна академія педагогічних наук, Національна академія аграрних наук тощо).

    Дані пропозиції бізнес і роботодавці надіслали президенту, парламенту і уряду як першочерговий порядок денний в економіці.

    На його основі УСПП, Антикризова рада громадських організацій, роботодавці  і співпрацюватимуть із профільними комітетами Верховної Ради – вже за конкретними напрямами.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.