• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Укренерго» допускає випуск «зелених» облігацій більш ніж на 0,5 млрд євро

    Опубликовано: 2021-07-06 09:45:09

    Обсяг випуску облігацій для розрахунків з ВДЕ-генерацією може бути збільшений, якщо спецзобов’язання з оплати «зеленої» електроенергії не будуть збалансовані в поточному році, повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

    «Можемо збільшити обсяг розміщення облігацій, наприклад, до EUR600 млн, якщо будемо бачити, що ПСО із зелених не буде збалансованим. Це дасть можливість не допустити великих боргів перед ВДЕ за поточний рік», — сказав він на пресконференції в Києві.

    За словами Кудрицького «Укренерго» розраховує випустити облігації вже у вересні, якщо для цього будуть належні умови. «Необхідно вибрати правильний момент для оголошення, щоб отримати невелику ставку розміщення. Якщо ми будемо бачити, що це можливо у вересні, розмістимо у вересні, якщо буде більш вигідно в жовтні, то значить в жовтні», — роз’яснив він.

    Разом з тим Кудрицький додав, що «Укренерго» перебуває в процесі вибору лід-менеджерів для розміщення облігацій.

    «Це будуть великі міжнародні фінансові організації з сильною репутацією. Один банк — для європейського ринку, інший — для американського, щоб ми могли бути впевнені в отриманні необхідного результату на обох ринках», — пояснив Кудрицький.

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.