• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері використання та охорони земель

    Опубликовано: 2021-05-14 08:54:33

    З 26 по 30 квітня 2021 року Управліннями з контролю за використанням та охороною земель, які діють у складі Головних управлінь Держгеокадастру в областях, здійснено 371 захід державного нагляду за використанням та охороною земель (у порівнянні з попереднім тижнем – +96; +35%), за результатами яких виявлено 279 порушень земельного законодавства. Зокрема заходів державного контролю щодо додержання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері використання та охорони земель – +66; +31%.
    За вказаний період нараховано шкоду, заподіяну внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, зняття родючого шару ґрунту без спеціального дозволу на суму у розмірі 1 238 620 грн (-49%). У добровільному порядку відшкодовано 510 394 грн (-16%).
    До органів прокуратури, органів досудового слідства направлено 50 матеріалів про порушення вимог законодавства, зокрема, які містять ознаки злочинів (+4%).
    Протягом вказаного періоду кращий результат зі здійснення заходів державного контролю показало Головне управління Держгеокадастру в Одеській області: здійснено 8 заходів державного нагляду, за результатами яких виявлено 8 порушень земельного законодавства і нараховано шкоду, загальною сумою 208 806 грн. У добровільному порядку відшкодовано 32 328 гривень.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.