• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УСПП і Асоціація промисловості та бізнесу Вільнюса стали партнерами

    Опубликовано: 2021-04-26 12:48:02

    Ділові структури підписали Меморандум про співробітництво. Церемонія пройшла онлайн в рамках засідання УСПП та Антикризової ради громадських організацій в Києві.

    Президент УСПП Анатолій Кінах відмітив, що завдяки активній діяльності двосторонньої ділової ради Україна має найвищі темпи зростання товарообігу з Литвою, порівняно з іншими країнами Євросоюзу. Йдеться про збільшення на 20-30% щорічно.

    «Литва – наш потужний партнер, з якою реалізовуємо низку практичних проектів: впровадження в Україні новітніх систем водоочищення, енергозбереження, створення нових робочих місць тощо. Разом із дружньою Конфедерацією промисловців Литви навчаємо наших підприємців, як успішно вийти та закріпитися  на ринках ЄС, організовуємо візити та зустрічі бізнесу обох країн», економічні форуми на найвищому рівні тощо», - зазначив Анатолій Кінах.

    Успішний досвід діяльності ділових рад Україна-Литва УСПП застосовує і в економічних комунікаціях з іншими державами. Зокрема, таку пропонується активізувати з Польщею та Білоруссю.

    Президент  Асоціації промисловості та бізнесу Вільнюса Сігітас Бесагірскас розповів, що до її лав входять понад 300 представників зі сфери промисловості, транспорту, ІТ тощо. Асоціація діє з 1996 року. Наразі вона є координатором цифрового проекту Agro Space, сертифікованого в ЄС.

    Йдеться про застосування супутникових технологій для покращення ефективності ведення сільського господарства.

    «Ця технологія називається Amart Farming. За допомогою супутникових систем фермери мають змогу відстежувати якість ґрунтів, стан посівів тощо», - наголосив Сігітас Бесагірскас.

    Також Асоціація керує економічним кластером замкнутого циклу – виробництво меблів, переважно на експорт. Ця продукція постачається на ринки Азії та Європи.

    «Ми впевнені, що в умовах пандемії зусилля бізнесу з налагодження двосторонніх економічних зв’язків, кооперації і співробітництва ще важливіші, ніж це було раніше»,- підсумував Анатолій Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.