• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Економайзери – вигідна інвестиція у підвищення ефективності котелень

    Опубликовано: 2021-04-19 15:05:45

    Переваги економайзерів та необхідність їх широкого впровадження для підвищення ефективності роботи котелень – тема, яку обговорили представники Держенергоефективності, Мінрегіону, USAID та Біоенергетичної асоціації України під час онлайн-наради.

    У  нараді взяли участь т.в.о. Голови Агентства Костянтин Гура, заступник Голови Агентства Юрій Шафаренко, голова Спостережної ради БАУ Володимир Майстришин, керівник напрямку централізованого теплопостачанняПроєкту USAID «Енергетична безпека» Діана Корсакайте, представники Мінрегіону.

    Як відомо, економайзери використовують вторинні енергетичні ресурси, а саме - теплоту відпрацьованих теплових газів, та скорочують споживання палива до 20%.

    «На шляху декарбонізації актуальними є рішення, які дозволяють ефективне використовувати вторинні енергоресурси та скорочувати викиди. Зокрема, економайзери, на жаль, наразі не знайшли широкого застосування в Україні. Потрібно дослідити причини такої ситуації та шляхи їх вирішення», - повідомив К.Гура.

    Важливість економайзерівпідтвердила Діана Корсакайте, керівник напрямку централізованого теплопостачанняПроєкту USAID «Енергетична безпека». Вона звернула увагу на необхідність визначити та подолати ті бар’єри, які перешкоджають масштабному поширенню такої дієвої та вигідної з точки зору окупності технології.

    Детально про особливості роботи економайзеріві доцільність їх встановлення на котельнях та сміттєспалювальних заводах розповів голова Спостережної ради БАУ Володимир Майстришин. Він також повідомив, що в ЄС, особливо у країнах Скандинавії та Балтії, ці технології вже дуже давно використовуються на теплогенеруючих підприємствах, а їхній ефект не піддається сумніву.

    За результатами наради учасники дійшли згоди щодо необхідності опрацювання законодавчих стимулів для запровадження економайзерів, у т. ч. нагального прийняття законопроєктів щодо відновлення та розширення ЕСКО на комунальну сферу і перегляду низки ДБН.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.