• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС підтримує вдосконалення системи управління людськими ресурсами в Держприкордонслужбі

    Опубликовано: 2021-04-01 15:07:55

    31 березня – 1 квітня 2021 р. експерти Державної прикордонної служби України (ДПСУ) взяли участь у дводенному семінарі «Визначення найбільш актуальних концепцій, підходів та методик управління людськими ресурсами в ДПСУ», організованому в рамках проєкту «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні» (EU4IBM), що фінансується Європейським Союзом. Захід став частиною підтримки, що надається проєктом у вдосконаленні системи управління людськими ресурсами ДПСУ.

    «Ми визнаємо важливість зобов’язань Держприкордонслужби щодо впровадження змін. Покращення управління людськими ресурсами в ДПСУ на основі належної практики та підходів ЄС є кроком на шляху до створення ефективного прикордонного відомства, яке відповідає стандартам інтегрованого управління кордонами ЄС. І ми раді підтримати ДПСУ у цьому важливому процесі» – прокоментував Ксав'є Камю, керівник відділу програм зовнішньої допомоги «Належне управління та верховенство права» Представництва ЄС в Україні.

    Семінар був проведений міжнародними експертами проєкту з управління персоналом та аналізу бізнес-процесів для більш ніж 100 співробітників підрозділів управління персоналом Адміністрації та регіональних управлінь ДПСУ. Серед іншого, учасники розглянули приклад процесу подання клопотання про переведення персоналу – одного з найскладніших та найтриваліших бізнес-процесів у ДПСУ. Якщо рекомендації експертів EU4IBM будуть виконані, запропонована оптимізація зменшить кількість кроків процесу з 170 до 59, час його виконання - на 40%, а час очікування - на 84%. Подібні рекомендації, а також результати порівняльного аналізу належних практик управління персоналом, що застосовуються прикордонними, правоохоронними та державними службами країн ЄС, сприятимуть вдосконаленню системи управління персоналом ДПСУ.

    «Державна прикордонна служба України відіграє вирішальну роль у реалізації концепції інтегрованого управління кордонами (ІУК), а також Національної стратегії та плану заходів ІУК в Україні, і неоціненна роль у цьому процесі змін належить працівникам ДПСУ. Адже саме людина стоїть в основі будь-якого процесу. Тому надзвичайно важливо забезпечити вдосконалення, функціонування та подальший розвиток системи управління людськими ресурсами відповідно до найкращих практик ЄС на користь як служби в цілому, так і окремих працівників» – відзначив Арунас Адоменас, керівник проєкту EU4IBM.

    Саме людина знаходиться також в центрі уваги запланованого дослідження рівня залученості персоналу, що має допомогти виявити проблемні місця в управлінні кадрами з точки зору пересічного прикордонника, а отже і збільшити загальний рівень відповідальності та залученості персоналу у довгостроковій перспективі. У поєднанні з іншими заходами проєкту, зокрема оцінкою існуючої системи підготовки кадрів ДПСУ, рекомендаціями з аналізу бізнес-процесів, а також результатами проведеного семінару, дослідження допоможе ДПСУ, за підтримки проєкту EU4IBM, у розробці ефективної Стратегії управління людськими ресурсами і відповідної Дорожньої карти та подальшому їх впровадженні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.