• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Представники Європейського Союзу та Уряду України передали ключі від чотирьох мобільних ЦНАП очільникам громад

    Опубликовано: 2021-03-19 08:50:32

    18 березня у Києві Людмила Рабчинська, заступниця Міністра цифрової трансформації, В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій України, разом із Тобіасом Тибергом, послом Швеції в Україні та Ксав'є Камю, керівником відділу програм зовнішньої допомоги «Належне управління та верховенство права» Представництва Європейського Союзу в Україні, передали ключі від чотирьох мобільних ЦНАП очільникам громад.

    «В рамках Програми «U-LEAD з Європою», яка є результатом спільних зусиль ЄС, Уряду та громад України, Швеція відповідає за підтримку створення 484 належних ЦНАП по всій Україні. Ці центри, їх віддалені робочі місця, територіальні підрозділи та мобільні офіси становитимуть понад 1300 точок доступу до якісних державних послуг для понад 11,9 мільйонів жителів громад по всій країні», зазначив Тобіас Тиберг, посол Швеції в Україні.

    Мобільні ЦНАП, створені за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», будуть надавати адмінпослуги більш ніж 125 000 мешканцям Немирівської громади Вінницької області, Підволочиської громади Тернопільської області, Лозівської громади Харківської області та Марківської громади, Луганської області.

    «ЄС підтримує та продовжуватиме підтримувати реформу децентралізації, яка успішно проводится в Україні. Програма «U-LEAD з Європою», що фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Словенією та Швецією, підтримує реформу і через створення підзвітних та належних центрів адміністративних послуг в українських новооб'єднаних громадах. Мобільні центри роблять послуги доступними для найбільш вразливих категорій жителів, які проживають у віддалених населених пунктах, людей похилого віку та людей з обмеженими можливостями. Ми дуже раді, що Програма, яка фінансується ЄС, робить такий важливий внесок у доступність якісних послуг та розвиток українських громад», наголосив Ксав'є Камю, керівник відділу програм зовнішньої допомоги «Належне управління та верховенство права» Представництва Європейського Союзу в Україні.

    Мобільний центр надання адміністративних послуг – це спеціальне авто, облаштоване для двох адміністраторів та трьох відвідувачів, яке працює в форматі повноцінного офісу ЦНАП та надає послуги у форматі «єдиного вікна» тим, хто не може отримати послугу у ЦНАП або онлайн. «ЦНАП на колесах» також обладнаний мобільною валізою для отримання послуг вдома. Мобільні ЦНАП облаштовані пандусом, кондиціонером та системою обігріву, відеоспостереженням, необхідною офісною технікою та POS-терміналом.

    Людмила Рабчинська, заступник Міністра цифрової трансформації України, також долучилася до презентації мобільних ЦНАП та зазначила: «Ми працюємо над тим, щоб у кожного був доступ до якісних державних сервісів. Незалежно від того, де він мешкає, — у місті-мільйоннику чи маленькій територіальній громаді з населенням до 10 тисяч осіб. Ми вдячні Програмі "U-LEAD з Європою", адже за їх підтримки в Україні створюються та модернізуються не лише стаціонарні ЦНАП, а й мобільні офіси, які зроблять послуги ще ближчими та доступнішими для громадян".

    «U-LEAD з Європою» запустила мобільні ЦНАП у партнерстві з громадами. Всі працівники мобільних ЦНАП та колектив основних офісів ЦНАП пройшли навчання за тренінговою програмою U-LEAD.  Для належного збереження мобільного ЦНАП громади облаштували гараж та придбали комп’ютерну техніку для мобільного офісу.

    В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій України, привітав громади та додав: «Ми проходимо через важливий етап реформи децентралізації – перший рік після створення нових громад, і надзвичайно важливо в цей трансформаційний період зберегти та покращити доступ до адміністративних послуг для мешканців громад. Мобільні ЦНАП можуть надавати послуги навіть у віддалених населених пунктах, і, я сподіваюся, громади будуть використовувати цю можливість та забезпечувати мешканців доступними та якісними послугами від держави».

    Програма «U-LEAD з Європою» також надала інституційну підтримку у модернізації основного офісу ЦНАП для всіх чотирьох громад, та підтримку у створенні 10 віддалених робочих місць адміністраторів та територіального підрозділу ЦНАП.

    «За підтримки Програми ЄС «U-LEAD з Європою» у громадах України почали працювати 11 мобільних центрів надання адміністративних послуг, які обслуговують понад 300 000 мешканців у найвіддаленіших населених пунктах громад. Сподіваємося, що такі ЦНАП дійсно зроблять послуги доступнішими та допоможуть громаді надавати якісний сервіс своїм мешканцям навіть у важкі часи карантинних обмежень», підсумувала Сусанна Делланс, директор Програми «U-LEAD з Європою» від Sida (Шведське агентство з питань міжнародної співпраці та розвитку).

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.