• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УСПП і Національна академія педагогічних наук погодили план спільних заходів на 2021 рік

    Опубликовано: 2021-03-11 15:22:03

    Сторони висловили наміри щодо співпраці за напрямами, що сприятимуть розвитку освіти, науки та економіки в Україні. Особливу увагу приділять питанням підготовки кадрів для економіки – промисловості, бізнесу. Мова йде як про робітничі професії, так і спеціалістів з інноваційних сфер.

    Напередодні між УСПП і НАПН України укладено меморандум. План спільних заходів 2021 є його доповненням та порядком денним роботи.

    Документ підписали президент УСПП Анатолій Кінах і президент Академії Василь Кремінь.

    Згідно із планом, у квітні передбачено дві конференції щодо вищої та фахової передвищої освіти. Напередодні – у березні – пройде вебінар «Професійний розвиток майстрів виробничого навчання закладів профосвіти».

    У вересні в Білій Церкві відбудеться інтернет-конференція з використання інноваційних технологій при підготовці фахівців транспортної галузі.

    Також у травні в Києві пройде Національний круглий стіл «Вища освіта в умовах моделей економічної діяльності і сучасного бізнес-середовища».

    Нагадаємо, меморандумом передбачено розроблення й реалізація спільних науково-дослідних проектів; сприяння активізації співпраці університетської (академічної науки) з виробництвом та впливу підприємницької освіти на національний економічний і соціальний розвиток; організація проведення перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців для ринкової економіки та ін.

    Особливої уваги заслуговує напрям щодо надання психосоціальної допомоги у вирішенні проблем соціальної і трудової адаптації учасників бойових дій, членів їхніх сімей, членів родин загиблих на війні, волонтерів і вимушених переселенців, що опинились у складних життєвих обставинах унаслідок військових дій.

    Сторони прагнутимуть розширення й активізації співпраці з країнами Європейського Союзу, міжнародними організаціями і фондами, а також участі представників Сторін у програмах і проектах відповідних міжнародних організацій і фондів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.