• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Реабілітація після інсульту: що потрібно знати?

    Опубликовано: 2021-03-02 22:51:15

    Реабілітація після інсульту: що потрібно знати?

    Інсульт – одна з хвороб, яка з кожним роком «молодшає». Понад 120 тисяч випадків цього захворювання фіксується в Україні щорічно, де понад третина з них – у людей працездатного віку. На жаль, якщо пацієнту не надається своєчасна допомога, а саме не проводиться комплексна реабілітація, то шанси на повернення його до повноцінного життя, суттєво зменшуються.

    Щоб реабілітація була дійсно ефективною, важливо не просто звернутись в центр по наданню таких послуг, але й переконатися в тому, що там працюють професіонали, для яких максимальне поліпшення якості життя пацієнта – мета №1. Одним з таких центрів являється Київський центр реабілітації life-house.center, про який можна дізнатися більше інформації на їхньому офіційному сайті.

    Центр реабілітації після інсульту

    Коли починати курс реабілітації?

    Давно доведено, що ранній початок реабілітації після інсульту збільшує шанси на позитивне відновлення втрачених функцій, навичок, здібностей. Якщо говорити в цілому, то реабілітацію хворому можуть розпочати проводити ще в лікарні, під час його перебування в неврологічному чи нейрохірургічному відділенні. Проте, лише лікар може вирішувати, коли розпочинати курс відновлення, адже в пріоритеті – нормалізація стану здоров'я пацієнта, а також виключення ускладнень і ризиків повторного інсульту.

    Коли слід звертатися в центр реабілітації?

    Через 3-4 тижні після перенесеного інсульту бажано розпочинати повноцінну реабілітацію  яку краще проводити в реабілітаційному центрі. Там з хворим буде працювати реабілітаційна бригада, у складі якої обов'язково є лікар-невролог, інструктор ЛФК, фізіотерапевт, масажист, психолог та інші.

    life-house.center

    Як проходить реабілітація і скільки часу займає?

    Підходи до відновлення після перенесеного інсульту залежать від конкретного випадку, а саме на яку частину тіла вплинув цей стан. Також слід враховувати і здатність кожного пацієнта до відновлення, яка може суттєво відрізнятися, що впливає і на тривалість реабілітації в цілому. Так в https://life-house.center/ програма реабілітації після інсульту може включати наступне:

    • відновлення рухової активності;

    • відновлення мовленнєвої функції;

    • відновлення пам'яті та інтелекту.

    Близько у 40% пацієнтів спостерігаються постінсультні емоційні розлади, які проявляються депресією, тривогою, порушенням сну. Корекція таких порушень дуже важлива, адже без нормалізації психоемоційного стану повне відновлення неможливе.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.