• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прозора оренда майна Укроборонпрому щомісяця приносить державному бюджету близько мільйона гривень додатково

    Опубликовано: 2021-03-01 15:39:23

    У 2020 році завдяки прозорим управлінським рішенням Укроборонпрому ефективність від передачі майна державних оборонних підприємств в оренду зросла на 30,1% або на майже мільйон гривень щомісяця (952 тис. грн). Це дало змогу підприємствам Концерну щороку отримувати на 11,4 млн грн більше.

    До складу Укроборонпрому входять 118 підприємств (21 з них – на окупованій території), які володіють 7441 об’єктом нерухомості загальною площею майже 9 млн кв. м. З них понад 1,85 млн кв. м – надлишкове майно, яке вже давно не задіяне у виробничих процесах підприємств Концерну, а відтак може бути передане в оренду у прозорий та відкритий спосіб.

    Задля підвищення ефективності розпорядження надлишковими активами тільки у 2020 році Концерн погодив 180 договорів щодо оренди державного майна загальною площею близько 65 тис. кв. м. Це дало змогу отримувати дохід у 3,2 млн грн щомісяця або близько 39,7 млн грн на рік. Крім того, ефективні управлінські рішення Укроборонпрому щомісяця приносять державному бюджету близько мільйона гривень додатково (949 тис. грн).

    “За минулий рік ми не втратили і не дозволили забрати незаконним шляхом жодного квадратного метра наших підприємств. Жодного квадратного метра "наліво", за змовою з друзями або родичами, жодної непрозорої схеми із виведення основних засобів виробництва. Ба, більше, протягом останнього року ми не допустили проведення незаконної та непрозорої приватизації 21,6 тис. кв. м орендованого майна”, – підкреслив директор з питань активів, корпоративних прав та ДОЗ Укроборонпрому Мустафа Найєм.

    Нагадаємо, на початку цього року Укроборонпром підписав меморандум із ДП “Прозорро.Продажі” щодо прозорої оренди майна державних оборонних підприємств, які входять до складу Концерну.

    Згідно з умовами меморандуму

    Майно підприємств Укроборонпрому передається в оренду винятково внаслідок електронних торгів у системі “Prozorro.Продажі”: хто запропонує вищу ціну за об’єкт – того й контракт.

    Усі зацікавлені інвестори та громадськість мають рівний доступ до інформації про майно, яке передається в оренду, а також результатів електронних торгів з реалізації та передачі в оренду майна.

    Сторони підтверджують, що вони не толерують корупцію: не приймають оплату за сприяння або спрощення формальностей під час здійснення господарської діяльності чи за забезпечення більш швидкого вирішення тих чи інших питань.

    Крім того, Укроборонпром створив та запустив Реєстр нерухомого майна, яке належить підприємствам – учасникам Концерну, доступного для оренди.

    У Реєстрі можна ознайомитися із переліком об’єктів, їх детальним описом, технічним станом об’єкта, його місцезнаходженням, цільовим призначенням, терміном оренди, дізнатися контакти для зворотного зв’язку тощо. Це переважно будівлі чи споруди та приміщення під офіси. Понад 250 об’єктів загальною площею близько 380 тис. кв. м.

    “Виручені від оренди кошти ми спрямовуємо на розвиток підприємств Концерну, яким ці об’єкти нерухомості належать, – на технічне переоснащення та модернізацію виробничих потужностей, виплату заборгованостей по зарплаті та за спожиті комунальні послуги у разі наявності таких”, – наголосив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.