• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українська транспортна галузь і придністровський конфлікт

    Опубликовано: 2006-03-30 14:54:00

    Українська транспортна галузь зазнає збитків від блокування придністровською владою кордону, проте україна має свої шляхи вирішення цієї проблеми.

    Ситуація з пропуском вантажів на придністровській ділянці українсько-молдовського кордону для транспортників України залишається стабільно невигідною, оскільки влада невизнаної ПМР блокує вантажопотік. На цьому наголосив під час сьогоднішньої прес-конференції в Укрінформі перший заступник Міністра транспорту та зв'язку України Василь Цибенко.

    За його словами, основною проблемою для Мінтрансу України є порушення придністровською владою схеми міжнародних вантажоперевезень у цьому регіоні, яка існувала до поновлення 3 березня українським і молдовським урядами правил митного оформлення 2003-2004 років. "Ми, виконуючи міжнародні зобов'язання, продовжуємо перевозити вантажі у країни Придунайського регіону, а також у морський торговий порт Рені, хоча робимо це у значно менших обсягах, ніж заплановано на березень",- зазначив В.Цибенко. "Але, навіть, за таких умов українські залізничники перевезли у березні для потреб Румнії - 2300 вагонів, для Молдови - 2030 вагонів, у тому числі 529 вагонів - для підприємств Придністровського регіону. Для Ренійського морського порту перевезення у березні склали всього 620 вагонів",- зауважив він. При цьому заступник Міністра відзначив, що "втрати українських залізниць за поточний місяць перевищать 30 млн гривень, і збитками завершить березень і Ренійський морський торговий порт". Водночас Василь Цибенко наголосив, що для України важливо зберегти статус надійного економічного партнера.

    Заступник Міністра висловив також занепокоєння ситуацією на пункті пропуску Кучурган. "Саме через станцію Кучурган ми перевозили основні обсяги вантажів, і саме вона сьогодні, практично, не працює. Пропуск вантажів у бік РМ не здійснюється",- сказав В.Цибенко. Водночас він висловив надію, що молдовський уряд позитивно відреагує на пропозицію Держмитслужби України щодо спрощення режиму оформлення придністровських вантажів, "і тоді це запитання буде розв'язано".

    Василь Цибенко нагадав, що українська сторона планує розбудову залізниці в обхід Придністров'я, що взагалі має зняти нагальну проблему. Однак це, за його словами, потребує часу і великих капіталовкладень. "Будівницво розпочнеться у 2007 році, але упродовж 2006 року ми розробимо проект. Вартість проекту складає 3,2 млрд гривень",- сказав заступник Міністра.

     Інф. Мintrans

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.