• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кінах: програма вакцинації в Україні зривається

    Опубликовано: 2021-02-25 08:55:51

    Екс-прем’єр вважає, що уряд та профільний міністр зокрема – відповідальні за зрив своєчасної програми імунізації від Covid-19. Остання мала повноцінно стартувати в середині лютого.  Нагадаємо, за заявою головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, така розпочнеться 24 лютого. Про це він сказав на брифінгу з нагоди прибуття в Україну перших 500 тисяч доз вакцини з Індії.

    «Наразі владі потрібно не давати ура-брифінги про домовлені з Індією вакцини, а чесно та інформативно розповідати про варіанти вакцини, які доступні Україні зараз, етапи вакцинації та інші питання, що цікавлять суспільство», - наголосив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах.

    За його словами,  індійська вакцина ще не пройшла стадію перехідного дослідження в самій Індії, незрозуміло і щодо подальшого використання Pfizer, яка пройшла реєстрацію в Україні.

    Нагадаємо, в Україну постачатимуться препарати Covishield - це аналог вакцини AstraZeneca від Covid-19, що виробляється в Індії. Наразі за повідомленнями компанії, завершені 3 етапи клінічних досліджень. Перехідне ж випробування вакцини в Індії мало тривати до кінця лютого. Відтак, воно ще не завершене.

    Анатолій Кінах також підкреслив, що попри пандемію коронавірусу, в Україні досі не повернена розформована в 2017 році Державна санатарно-епідеміологічна служба. За цей час втрачено спеціалістів, напрацювання тощо. Відтак тепер головний санітарний лікар України – В.Ляшко – «генерал без війська», адже не очолює відповідну структуру.

    «Турбує, що вже другий рік поспіль немає державної програми мінімізації економічно-соціальних наслідків пандемії. Поза тим як в ЄС, до прикладу, приймаються вже треті-четверті антикризові пакети заходів. Це питання до уряду в цілому. Тепер щодо вакцинації. Навесні 2020 року було відомо про вакцину, Україна тут теж не презентувала конкретного плану дій, не домовилася остаточно із виробниками. Відтак, старт кампанії по вакцинації населення і першочергово - груп ризику  - затримується», - каже президент УСПП.

    Діловий союз закликав урядовців надавати в публічному просторі конкретну інформацію про обсяги закупівель вакцин та їх види.

    «Треба діяти не ситуативно, подаючи це як «перемогу», а згідно чіткого плану, зрозумілого для суспільства», - підсумував президент УСПП. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.