• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З 1 березня українці зможуть записуватись на вакцинацію: у МОЗ повідомили процедуру

    Опубликовано: 2021-02-23 18:00:59

    МОЗ спільно з Міністерством цифрової трансформації створили послугу, яка дозволить записатись до листа очікування вакцинації від COVID-19. Кожен охочий матиме змогу з 1 березня потрапити до цього списку. Про це на брифінгу у середу сказав заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрової трансформації Ярослав Кучер, передає кореспондент УНН.

    Цитата

    “МОЗ спільно з Міністерством цифрової трансформації збільшили кількість послуг, які може отримати громадянин у своєму смартфоні або з комп’ютера, не виходячи з дому. Ми створили послугу “Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19”, який буде доступний у застосунку та на порталі “Дія”, — сказав Кучер.

    Деталі

    Зі слів заступника міністра, послуга стосується українців, які хочуть записатись у чергу, віком від 18 до 55 років, вакцинація яких за планом МОЗ передбачена на 5 етапі.

    “Кожен охочий матиме змогу з 1 березня потрапити до цього списку. Зробити це можна буде на порталі „Дія“, на застосунку, та за допомогою контактного центру, який ми вже зараз починаємо навчати і тренувати. Коли, згідно дорожньої карти з вакцинації, настане відповідний етап, громадянам, які будуть у електронній черзі, запропонують записатись до пункту щеплення, обравши найближчий пункт, конкретну дату та час візиту”, — зазначив Кучер.

    Що було раніше

    Як заявили сьогодні у МОЗ, перша партія вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19 прибуде рейсом в Україну у найближчу годину.

    Ситуація з вакцинацією від COVID-19 в Україні

    Україна, де ще не стартувала вакцинація, уклала контракт на поставку вакцини китайського виробника — Sinovac Biotech.

    Йдеться про 1,9 млн доз, з можливістю, як стверджують у МОЗ, відмовитися від угоди і повернути сплачені за неї державні гроші — а це трохи менше мільярда гривень — у разі непідтвердження її достатньої ефективності.

    Такі заяви лунають на тлі оприлюднених результатів досліджень щодо ефективності цієї вакцини у 50,38% у Бразилії, яка також домовилася про цю вакцину і вже почала масово щеплювати людей 18 січня. Вакцину також вже почали застосовувати у Туреччині та Індонезії- з 13-14 січня.

    Міністр охорони здоров’я Маским Степанов раніше заявляв, що у лютому Україна повинна отримати 700 тисяч доз китайської вакцини Sinovac.

    Він також оголосив, що Україна отримала підтвердження на поставку 12 млн доз вакцин виробництва компанії AstraZeneca і Novavax.

    Водночас Україна долучилася до глобальної ініціативи COVAX. Україна може отримати 16 мільйонів доз вакцини від COVID-19 за ініціативою COVAX. Очікується, що безплатно.

    На сьогодні відомо, що в Україну повинні поставити 117 тис. доз вакцин компанії Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

    Окрім того очікується, що в межах глобальної ініціативи COVAX Україна отримає до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.

    Українці віком від 18 до 55 років, які не входять до зазначених груп (1-4 категорії вакцинації — ред.), можуть вакцинуватись на 5 етапі.

    Саша Картер

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.