• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МОЗ: у 2021 році в Україні запроваджують мобільні психіатричні бригади

    Опубликовано: 2021-02-18 17:00:23

    В 2021 році у рамках програми Медгарантій впроваджується новий пакет допомоги для людей з розладами психічного здоров’я в амбулаторних умовах — мобільні психіатричні бригади. Про це заявила на брифінгу заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак, передає кореспондент УНН.

    Цитата

    “В 2021 році у рамках програми Медичних гарантій впроваджується новий пакет допомоги, який буде оріентований на надання допомоги людям з розладами психічного здоров’я в амбулаторних умовах. Це — мобільні психіатричні бригади. Таким чином ми зможемо наближувати допомогу особам, які мають проблеми з психічним здоров’ям, в громаді на амбулаторній ланці”, — сказала Микичак.

    Деталі

    Крім цього, зі слів заступниці міністра, у сенсі збереження психічного здоров’я, Міністерство охорони здоров’я спільно з українсько-швейцарським проектом “Психічне здоров’я для України” започаткував школу “Лідерство психічному здоров’ю”, відбувся перший модуль цієї школи.

    З її слів, у школі на засадах конкурсу пройшли і беруть участь як керівники закладів психіатричної допомоги, так і представники громадських організацій, соціальних служб.

    “Таким чином ми формуємо те лідерське середовище, яке зможе разом з міністерством охорони здоров’я, з іншими відомствами, ВНЗ, змінювати підходи до надання психіатричної допомоги в Україні”, — додала Микичак.

    Що було раніше

    Нагадаємо, раніше у МОЗ підтвердили, що коронавірусна інфекція впливає на нервову систему людини.

    Саша Картер

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.