• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УСПП привітав рішення Ради доопрацювати законопроект про промислові викиди та закликав врахувати раніше озвучені пропозиції

    Опубликовано: 2021-02-17 09:16:06

    Урядовий законопроект №4167 про запобігання, зменшення та контроль промислового забруднення був відправлений Верховною Радою на доопрацювання. Нагадаємо, цього напередодні домагалися УСПП, низка інших ділових асоціацій , які висловили переконання: в існуючому вигляді документ завдасть нещадного удару по індустрії.

    «Ухвалення запропонованого Мінекології законопроєкту про викиди №4167 завдасть удар по промисловості і поглибить кризу у ключових галузях. Спочатку потрібно провести модернізацію основних фондів промисловості та забезпечити стимули для інвестицій», - вказував президент УСПП Анатолій Кінах.

    Власне, УСПП відзначив в даному випадку  позитивний приклад діалогу Ради і підприємництва, промисловців та роботодавців, а також висловив готовність далі співпрацювати із нардепами щодо оновлення тексту законопроекту.

    Зокрема, незмінною лишається позиція щодо збільшення термінів на екомодернізацію, потреба прийняття державою гнучкої програми кредитування на модернізацію виробництва в цілому. Щодо останнього питання – діловий союз ініціює спільне засідання уряду і Нацбанку, про потребу проведення якого йшлося в діалозі соціальних партнерів вже не один раз.

    «У процесі екомодернізації підприємства потребуватимуть фінансової підтримки від держави – це очевидний факт. Тому треба зосередитись на чіткому визначенні способів і обсягів такої підтримки, виходячи з існуючих реалій», - зазначив президент УСПП.

    Щоб досягати високих екологічних стандартів, повинні бути чіткі галузеві програми модернізації, оновлення основних фондів, більш передового обладнання з високими екологічними показниками. Повинні бути створені умови доступу до ресурсів, у тому числі до банківського капіталу, середні, довгострокові кредити. Але не по ставкам, як це було, як мінімум 8-9% за останній період, а по ставкам, які є в розвинутому світі, від 0 до 1, максимум 2%. Повинні бути дуже серйозні, збалансовані рішення в умовах державно-приватного партнерства. Це повинні бути стимули для інвесторів", - наголосив Кінах.

    В УСПП переконані:  лише за умови вжиття таких комплексних заходів, спрямованих на оновлення основних фондів ключових галузей, можливо запроваджувати більш високі норми захисту навколишнього середовища. Адже ніхто не заперечує потреби їх дотримання, це зона відповідальності всіх: держави, бізнесу і громадськості. Втім, методи, які пропонувалися раніше – несли в собі загрозу безпрецедентного удару по і так фінансово виснажених підприємствах та були сумнівними з точи зору реалізації.

    Діловий союз, що вже озвучив раніше свої пропозиції та зауваження до законопроекту, надалі долучатиметься до процесу доопрацювання останнього.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.