• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ВООЗ заявили, що незабаром стане відомо чи є в Україні нові мутації коронавірусу

    Опубликовано: 2021-02-16 09:15:17

    Нові штами коронавірусної інфекції на території України ще не зустрічалися, однак, зараз проводяться відповідні дослідження, заявив глава представництва Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні Ярно Хабіхт в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє УНН.

    Цитата:

    "В Україні ще не зустрічалися нові мутації коронавірусу. Але поки тут немає можливості робити відповідні аналізи. Нещодавно кілька зразків з України (були передані - ред.) в центр секвенування, найближчим часом у нас буде відповідь", - заявив Хабіхт.

    Нові штами коронавируса

    В середині грудня 2020 року влада Великої Британії заявили про виявлення більше заразною мутації коронавируса SARS-CoV-2. Це призвело до посилення заходів безпеки в країні, а також закриття авіасполучення з Британією з боку ряду країн.

    Пізніше цей варіант SARS-CoV-2 виявили в ряді інших країн, в тому числі в США, Китаї, Канаді, Туреччині, Таїланді, Греції, Словаччині, В'єтнамі та на Кіпрі. За даними ВООЗ, його знайшли в більш ніж 50 країнах світу.

    Ще одну сильну мутацію COVID-19 в кінці минулого року виявили в ПАР. За даними вчених з ПАР, вона приблизно на 50% більше заразна ніж попередні мутації, легше проникає в клітини людини і міцніше в них тримається. Крім того, цей генетичний варіант коронавірусу може бути небезпечний ризиком повторного зараження, а вже розроблені вакцини можуть виявитися проти нього малоефективними, попередили вчені з Національної лабораторної служби охорони здоров'я Йоганнесбурга.

    У січні ВООЗ заявила, що виникнення цих нових варіантів вірусу було очікуваним, оскільки вірусам властиво постійно змінюватися. Як повідомили в організації, сильні мутації інфекції також знайшли в Бразилії і Японії. За даними ВООЗ, різновид коронавірусу VOC-202012/01 з'явився у Великій Британії у вересні минулого року, в ПАР штам 501Y.V2 присутній з початку серпня, а в Бразилії і Японії штам P.1 циркулює з грудня. Вони, за версією організації, не пов'язані.

    Тетяна Юдіна

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.