• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рада підтримала законопроект про цивільну авіацію

    Опубликовано: 2021-02-02 17:30:05

    Парламентарі ухвалили за основу законопроект щодо удосконалення законодавчого врегулювання у сфері безпілотних повітряних суден цивільної авіації. Відповідне рішення підтримали 278 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

    Цитата

    “Основним завданням законопроекту є внесення змін до Повітряного кодексу України в частині виокремлення вимог до безпілотних повітряних суден, їх експлуатації та дистанційних пілотів. Кінцева мета цього законопроекту полягає в тому, щоб виокремити вимоги до експлуатантів БПС, підвищити рівень їх обізнаності та відповідальність, зменшити складність вимог до БПС, що дозволить бізнесу повністю використовувати „дрони“, щоб досягти максимально можливого рівня економічні вигоди”, — йдеться у пояснювальній записці.

    Деталі

    Законопроектом № 3716 передбачено:

    — забезпечення розробки та забезпечення необхідного рівня безпеки авіації, в тому числі експлуатантами безпілотних повітряних суден;
    — встановлення необов’язковості отримання сертифіката експлуатанта для безпечного використання БПС;
    — формування засад для створення спрощеної системи обліку БПС, що не потребують отримання сертифікату типу, та їх експлуатантів;
    — встановлення вимог до підготовки та компетенції дистанційного пілота;
    — доповнити перелік видів обов’язкового авіаційного страхування вимогою до експлуатанта безпілотного повітряного судна страхувати відповідальність за шкоду, заподіяну третім особам.

    Доповнення

    Комітет ВР з питань транспорту та інфраструктури рекомендував ВРУ ухвалити за основу законопроекти щодо прийняття та впровадження авіаційних правил України та врегулювання законодавства у сфері безпілотних повітряних суден цивільної авіації.

    Антоніна Карташева

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.