• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УСПП співпрацюватиме із Укрзалізницею: підписано меморандум

    Опубликовано: 2021-02-02 09:12:23

    Українські промисловці та підприємці братимуть участь в плануванні та розробці програм транспортного комплексу України, у тому числі в розвитку діалогу щодо тарифної і цінової політики вантажоперевезень залізницею, планів оновлення рухомого складу. У свою чергу, максимально сприятимуть інтеграції УЗ до європейської та світової транспортних систем через ділові контакти, пошук інвесторів тощо.

    Про це йшлося під час зустрічі президента УСПП Анатолія Кінаха із головою правління АТ «Укрзалізниця» Володимиром Жмаком.

    Сторони підписали меморандум про взаєморозуміння та співробітництво, основною метою якого визначили підсилення діалогу та сприяння українським товаровиробникам у реалізації програм з імпортозаміщення, локалізації виробництва на території України.

    Серед інших сфер співробітництва визначено спільну участь у  розробці концептуальних документів, проведенні консультацій, заходів, участі в бізнес-семінарах, міжнародних виставках тощо.

    В рамках зустрічі президентом УСПП було особливо наголошено на потребі впровадження в Україні комплексної державної політики оновлення рухомого складу «Укрзалізниці» - відповідно до сучасних стандартів, прийнятих в ЄС та розвинених країнах світу. Нагадаємо, проблема зношеності рухомого складу є однією з найбільш актуальних для виробників і експортерів, транзитного потенціалу в цілому.

    «Головне – це повинно відбуватися із максимальною локалізацією виробництва, відповідними програмами імпортозаміщення, широкою промоцією та наданням можливостей для кооперації українських підприємств, особливо, що стосується власне сфери транспортного машинобудування», - підкреслив Анатолій Кінах.

    Другим блоком визначено співпрацю щодо удосконалення тарифної і цінової політики на послуги «Укрзалізниці» в контексті постійного діалогу та консультацій із представниками реального сектору економіки, наявності техніко-економічних обґрунтувань при будь-яких відповідних змінах, аналізу впливу на ринок тощо. Ці процеси мають бути максимально прозорими та публічними.

    УСПП вбачає великі можливості у залученні УЗ до міжнародних інфраструктурних проектів, що мають значні інвестиції. Відтак, Укрзалізниця та УСПП працюватимуть над створенням умов для найбільш ефективного використання транзитного потенціалу країни.

    «Наша співпраця базуватиметься на принципах економічного патріотизму та розуміння того стратегічного значення, що має «Укрзалізниця» для транспортної інфраструктури та української економіки, її розвитку в цілому», - підсумував президент УСПП.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.