• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Програма медичних гарантій на 2021 рік передбачатиме 35 пакетів медпослуг

    Опубликовано: 2021-02-01 16:30:09

    У проекті Програми медичних гарантій на 2021 рік передбачено 35 пакетів медпослуг. Про це під час брифінгу сказав очільник Національної служби здоров’я України Андрій Віленський, передає кореспондент УНН.

    Цитата

    “Нова Програма медичних гарантій почне діяти з 1 квітня 2021 року... Порядок реалізації Програми медичних гарантій затверджується постановою уряду і ми очікуємо, що найближчим часом МОЗ винесе проект відповідної постанови на засідання Кабміну. Після чого НСЗУ почне процес укладення договорів із надавачами медичних послуг. У проекті Програми медгарантій на 2021 рік передбачено 35 пакетів медичних послуг. Із них 2 — нові, та ще 5 виокремлені з існуючих. Ці пакети медичних послуг передбачають надання первинної, екстреної, спеціалізованої та високоспеціалізованої, паліативної медичної допомоги та медичної реабілітації, а також допомогу пацієнтам з COVID-19”, — сказав Андрій Віленський.

    Деталі

    За його словами, розширення Програми означатиме зручніший маршрут за цими послугами для пацієнтів. Також буде розширено перелік лікарських засобів для реімбурсації.

    “Найближчим часом почнеться відшкодування вартості лікарських засобів із первинної та вторинної профілактики інфарктів та інсультів. З липня НСЗУ почне відшкодовувати вартість інсулінів, а з жовтня — лікарські засоби для лікування розладів психіки та поведінки, зокрема, епілепсії. Рецепт на ці ліки стане електронним, а маршрут пацієнта — зрозумілішим”, — додав чиновник.

    Він зазначив, що програма базується на принципі екстериторіальності і пацієнт має право на допомогу без прив’язки до місця реєстрації чи проживання.

    Доповнення

    Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомляв, що програму медичних гарантій оновлять з квітня.

    Зокрема, Міністерство охорони здоров’я планує додати до програми медичних гарантій третій пакет для надання медичної допомоги пацієнтам із онкологічними захворюваннями — “лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями у дорослих та дітей у стаціонарних та амбулаторних умовах”.

    Дар'я Панченко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.