• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прямі закупки ліків і вакцин у виробника: у МОЗ роз'яснили нововведення

    Опубликовано: 2021-01-28 16:30:20

    Підписання "договорів керованого доступу" на закупівлю медикаментів і вакцин, введення яких вчора підтримав Кабінет міністрів України, буде відбуватися в декілька етапі, переговори будуть здійснюватися в закритому форматі, а основною вигодою держави є отримання знижки на інноваційні препарати. Про це під час брифінгу розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов, інформує УНН.

    Цитата:

    “Який може бути "договір керованого доступу"? Він може бути фінансовий. Тобто, передбачати знижку до ціни, безкоштовну доставку або заснованим на результаті — коли оплата відбувається лише за результатом або за умови накопичення інформації про ефективність лікарського засобу. Тобто, є конкретні пацієнти, й при використанні засобу ми бачимо результати, й тоді вже відбувається оплата. Але ще раз говорю, що у своїй більшості від прайсової ціни країна отримує значну знижку”, - заявив Степанов.

    Деталі

    Щодо процедури укладання договору, то спочатку відбувається державна оцінка медичних технологій.

    “Хочу нагадати, що наприкінці минулого року ми прийняли відповідну постанову й врегулювали це питання. Тепер в нашій державі буде запроваджена державна оцінка медичних технологій...” - додав урядовець.

    За його словами, після оцінки препарату відбувається засідання робочої групи з питань укладання "договору керованого доступу". Вона утворюється відповідним наказом Міністерства охорони здоров'я. Виносяться рішення на укладання "договору керованого доступу".

    Після цього, робоча група доручає переговорній групі вже провести переговори щодо укладання договорів. Ці переговори є конфіденційними, проводяться під відеозапис.

    “Зрозуміло, що вони відбуваються з виробником інноваційних лікарських засобів. Усі учасники переговорів підписують документи про нерозголошення. За результатами укладається договір керованого доступу”, - наголосив міністр.

    Степанов також відзначив: якщо в Україні відбувається реєстрація будь-якого генеричного лікарського засобу, то договір керованого доступу підлягає достроковому розірванню.

    “Це абсолютно логічно, адже в такому випадку лікарські засоби починають коштувати набагато дешевше. Немає дії патенту”, - підкреслив очільник МОЗ.

    Доповнення

    Вчора, 27 січня, Кабінет міністрів України затвердив “договори керованого доступу”, що дозволять закуповувати медичні препарати та вакцини напряму у виробників.

    Віталій Журак

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.