• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МОЗ розширив перелік препаратів для онкохворих

    Опубликовано: 2021-01-20 09:15:29

    Міністерство охорони здоров'я додало до переліку 67 лікарських засобів, які закуповуються централізовано, для лікування онкологічних захворювань ще 9 нових позицій. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

    “Онкологічні захворювання знаходяться на другому місці по причині смерті в Україні, після серцево-судинних... На 2021 рік вже затверджена номенклатура закупівлі лікарських засобів (для лікування онкологічних захворювань — ред.). Отже, ми взяли до уваги пропозиції, близько 30 пропозицій провідних українських онкологів та державних медичних експертів. До переліку 67 лікарських засобів ми додали ще 9 нових позицій”, - повідомив Степанов.

    За словами міністра, це дуже важлива річ, адже до списку додано позиції, які є більш ефективними в лікуванні.

    “Це лікарські засоби другої та третьої лінії. Мова йде про лікарські засоби, які будуть використовуватися при лікуванні раку молочної залози, для пацієнтів з раком крові, при мієломі, при пухлині головного мозку. Тобто, це різно направлені лікарські засоби, які ми додали до загального переліку. Усі лікарські засоби, які ми додали, мають статус генеріки. Вони зареєстровані та виробляються принаймні двома різними виробниками”, - наголосив глава МОЗ.

    Урядовець відзначив, що наявність декількох виробників є важливою під час процесу закупівлі препарату.

    “Оскільки забезпечує конкуренцію на ринку фармпрепаратів і, відповідно, кращу ціну й економію державних коштів. Мова йде про те, що за, відповідно, однакову суму коштів ми можемо закупити більшу кількість лікарських засобів до стовідсоткової потреби. Щоб у нас не було такої історії, що нам не вистачає або треба докуповувати людям самостійно”, - додав Степанов.

    З його слів, основна мета — щоб людина, яка захворіла на онкозахворювання, була впевнена в тому, що всі лікарські засоби, які необхідно, будуть надані державою.

    “При визначенні переліку лікарських засобів, що будуть централізовано закуповуватися, беруть до уваги показники їх клінічної та економічної ефективності. Перевагу надають тим лікам, використання яких допоможе досягти найвищих показників для найбільшої кількості пацієнтів”, - наголосив міністр.

    Нагадаємо, за словами Степанова, минулого року на лікування одного хворого при онкологічному захворюванні Міністерство охорони здоров’я витрачало 17 тис. 834 грн.

    Віталій Журак

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.