• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Удар пандемії: продажі автомобілів у ЄС минулого року впали на майже 25%

    Опубликовано: 2021-01-19 17:30:30

    Виробники автомобілів в ЄС продали у 2020 році майже на чверть менше автомобілів, ніж у 2019 році через пандемію коронавірусу. Про це у вівторок, 19 січня, повідомляється у звіті Асоціації європейських виробників автомобілів ACEA, передає Deutsche Welle, інформує УНН.

    "Обсяг продажів легкових автомобілів у 2020 році скоротився на 23,7% до 9,9 мільйона автомобілів... у 2020 році автовиробники продали приблизно на три мільйони автомобілів менше, ніж у 2019 році. Це найбільший спад з моменту початку ведення відповідної статистики у 1990 році", - йдеться у повідомленні.

    Зазначається, що спад продажів автівок у всіх країнах ЄС був значним. Найбільше зниження зафіксували в Іспанії - 32,3%. В Італії було зареєстровано на 27,9% менше нових автомобілів, у Франції - на 25,5%. У Німеччині, найбільшому європейському ринку, падіння склало 19,1%.

    В Асоціації європейських виробників автомобілів очікують, що у 2021 році буде зростання обсягів продажів автівок.

    Як повідомлялося раніше в УНН, Норвегія стала першою країною світу, де електромобілі обігнали за продажами традиційні авто.

    Нагадаємо, за даними ООН, авіаперевезення у світі за минулий рік впали на 60%.

    Марк Омелянюк

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.