• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як допомога по безробіттю нараховується в період карантину: роз'яснення

    Опубликовано: 2021-01-15 14:45:24

    В період карантину нарахування такої допомоги має певну специфіку.

    У Державній службі зайнятості пояснили українцям, за які періоди здійснюється нарахування допомоги по безробіттю у період карантину. Про це йдеться у повідомленні відомства.

    Вплив карантину
    Період, за який здійснюється чергове нарахування допомоги по безробіттю, обмежується датою, що передує дню останнього відвідування безробітним центру зайнятості, де він зареєстрований.

    Якщо ж через карантин центр зайнятості не приймає громадян, то допомога по безробіттю нараховується за період, що передує дню останнього спілкування з кар'єрним радником телефоном чи іншим засобом зв'язку з підтвердженням перебування в статусі безробітного.

    Допомога по безробіттю виплачується не рідше ніж двічі на місяць. За згодою безробітного це може відбуватися один раз на місяць.

    Остаточний розрахунок виплат допомоги по безробіттю здійснюється з урахуванням рішення про припинення виплат і включає нарахування за останній день відвідування центру зайнятості (або спілкування з кар'єрним радником).

    Де знайти інформацію щодо пошуку роботи
    Пропозиції роботи оновлюються щодня на сайті Держслужби зайнятості www.dcz.gov.ua.

    Інформацію щодо наявних вакансій також можна знайти у персональному (особистому) кабінеті безробітного. Такий кабінет можна створити на сайті цього відомства.

    Створення персонального кабінету можливе лише за участі кар’єрного радника (це особа, яка допомагає безробітному та консультує його).

    Скільки безробітних в Україні
    На 30 листопада 2020 року кількість безробітних, зареєстрованих у Державній службі зайнятості, становила майже 410 000 осіб. Допомогу по безробіттю отримували 353 000 громадян.

    Середній розмір виплат складав близько 3700 грн.

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.