• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Опозиція Білорусі виступила за обмеження кількості президентських термінів

    Опубликовано: 2021-01-15 09:15:12

    Експерти при лідері білоруської опозиції Світлані Тіхановській, що працюють над проектом нової конституції Білорусі, пропонують обмежити перебування президента при владі двома чотирирічними термінами. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Тіхановської в середу, 13 січня, передає УНН.

    "Одне з головних завдань Конституції - обмежити будь-яку владу часом, а також системою стримувань і противаг", - йдеться у повідомленні.

    Радник екскандидата в президенти Білорусі з політичних питань Олександр Добровольський виділив 5 основних принципів нової Конституції - підконтрольність влади народу, поділ влади, правова система, яка гарантує дотримання прав громадян, незалежний суд і самостійність органів місцевого самоврядування у вирішенні місцевих проблем.

    Опозиція вважає за необхідне прописати в новій конституції "самостійність парламенту, уряду і судів в межах їх повноважень, систему стримувань і противаг проти зловживань владою". Експерти наполягають на включенні до конституції положення про заборону втручання чиновників в судові справи і запровадження посади уповноваженого з прав людини.

    Представники Тіхановської по конституційній реформі обіцяють представити проект розробленого ними документа на всенародне обговорення. В даний час президент Білорусі обирається на п'ять років, кількість президентських термінів не обмежена.

    Раніше Тіхановська запропонувала перейменувати Білорусь.

    Ілля Нежигай

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.