• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МОЗ: Україні повернуть кошти за вакцини Sinovac, якщо їх ефективність буде менше 70%

    Опубликовано: 2021-01-13 17:30:23

    Україна підняла поріг ефективності вакцини Sinovac до мінімум 70%, якщо ж ефективність буде меншою, то компанія-виробник поверне кошти у повному обсязі. Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

    "Ефективність вакцини навіть більше 50% достатньо для підтвердження її дієвості та затвердження більшості регуляторів, які є в світі…Але ми заклали вимоги по ефективності вище. Тому у договорі з цим виробником вакцин (Sinovac) у нас зазначено наступне: ефективність продукції на момент доставки має бути підтверджена у плацебо-контрольованому клінічному випробуванні, у якому досягнута ефективність на рівні не менше 70%", - сказав Степанов.

    Він додав, що Україна повністю фінансово захищена щодо купівлі цієї вакцини.

    "У разі, якщо компанія не буде відповідати цим стандартам і не буде діяти договорів, то компанія відшкодує кошти у повному обсязі", - додав Степанов.

    Нагадаємо, глава державного підприємства "Медичні закупівлі" Арсен Жумаділов роз'яснив формування ціни на вакцину від коронавірусу CoronaVac (Sinovac) для України.

    Антоніна Карташева

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.