• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Юрій Гусєв презентував військовим дипломатам бачення реформи Укроборонпрому

    Опубликовано: 2020-12-17 09:01:57

    В Укроборонпромі відбулась щорічна зустріч керівництва Концерну з іноземними військовими аташе в Україні, об’єднаними у Київську асоціацію військових аташе (КАВА).

    У заході взяло участь близько 30 дипломатів. Захід традиційно проходив за безпосередньої підтримки Міністерства оборони України.

    Керівництво Укроборонпрому на чолі з Генеральним директором Юрієм Гусєвим, Першим заступником генерального директора Романом Бондарем та директором з активів, корпоративних прав і ДОЗ Мустафою Найємом презентувало дорожню карту трансформації Концерну, а також надало відповіді на актуальні запитання дипломатів.

    "Я хочу поділитися з вами баченням глибокої та всеохоплюючої реформи, яку ми маємо реалізувати в наступному році. Вона має повну підтримку Офісу Президента України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості. Наголошую, що на даний момент існує повне порозуміння між усіма учасниками процесу щодо реформування УОП" – зазначив Генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

    За словами пана Гусєва, у результаті реформи буде створена нова, більш ефективна та прозора компанія, яка матиме величезний потенціал для створення спільних підприємств з міжнародними партнерами.

    Так, 65 перспективних підприємств Укроборонпрому будуть об’єднані у новий державний оборонний холдинг. Будуть створені галузеві бізнес-одиниці (ГБО) у формі акціонерних товариств, які будуть об’єднані за напрямами: авіаремонтний, бронетехніки, радарних систем, морських систем, високоточного озброєння, боєприпасів та спецхімії.

    Створення холдингової компанії та ГБО має бути завершене у 2021 році. Як результат, буде запроваджено нову модель корпоративного управління відповідно до принципів та рекомендацій Організації економічного співробітництва та розвитку (прозорість, підзвітність, незалежне врядування, контроль). Діяльність керуючого холдингу та ГБО контролюватимуть наглядові ради.

    Трансформація Концерну вже йде жвавими темпами. Так, на минулому тижні Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про виведення зі складу Державного концерну "Укроборонпром" 17 підприємств, 16 з яких будуть передані до Фонду державного майна України з метою їх подальшої приватизації, а ще одне перейде до сфери управління Міністерства оборони України. Це дозволить досягти оздоровлення фінансового стану Концерну.

    Роман Бондар наголосив, що Концерн є на 100% готовим до старту трансформації. Ключовою передумовою для старту та успішного виконання реформи Концерну є прийняття Верховною Радою законопроєкту, який дозволить реалізувати “велику оборонну реформу” – комплексну концепцію трансформації державних оборонних підприємств, якими з 2010 року управляє Укроборонпром.

    "Існує повне порозуміння з усіма учасниками законотворчого процесу, зокрема з Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України," – наголосив Мустафа Найєм. "Ми сподіваємося, що вже цього року він буде розглянутий у першому читанні, а у найстисліший термін – прийнятий Верховною Радою."  

    У свою чергу іноземні військові дипломати країн-членів НАТО та ЄС підтвердили високий пріоритет розвитку співробітництва у сфері національної безпеки і оборони та наголосили на важливості основного завдання оборонно-промислового комплексу стосовно посилення обороноздатності нашої держави.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.