• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міноборони України вперше в історії уклало прямі зовнішньоекономічні угоди на військові товари

    Опубликовано: 2020-12-15 17:30:55

    У понеділок Міністерство оборони України вперше в історії уклало прямі зовнішньоекономічні угоди на товари військового призначення. Низку оборонних контрактів з Туреччиною підписав міністр оборони України Андрій Таран, передає УНН з посиланням на пресслужбу Міноборони.

    Зазначається, що ця подія відбулась у рамках візиту турецької делегації на чолі з президентом Директорату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїлом Деміром.

    За словами міністра оборони України, йдеться про проекти, покликані радикальним чином посилити бойові спроможності ВМС України задля підвищення безпеки у Чорноморсько-Азовському регіоні. Це перші конкретні домовленості у рамках нещодавно підписаної угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Турецької Республіки.

    “У свою чергу, Ісмаїл Демір наголосив, що Туреччина і Україна мають дуже багато спільних напрямків співробітництва у оборонній галузі. Швидкість переходу від домовленостей до практичної взаємодії, за його словами, вселяють надію на її вагомий обопільно вигідний результат”, — повідомили в Міноборони України.

    Нагадаємо, у жовтні міністр оборони України Андрій Таран та президент Директорату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір підписали Меморандум, де, зокрема, було окреслено наміри започаткувати й імплементувати спільні проекти з будівництва бойових кораблів, безпілотних літальних апаратів та всіх видів турбінних двигунів. Тоді ж була підписана Рамкова військова угода між Кабінетом міністрів України та урядом Туреччини.

    Наталія Затуливітер

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.