• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З України за 20 років мігрувало приблизно 3 млн людей – НАН України

    Опубликовано: 2020-12-09 17:30:53

    За даними Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України впродовж 20 років з країни мігрувало приблизно 3 млн осіб. Про це під час прессконференції “Перепис населення на основі реєстрів в Україні: виклики, можливості, подальші кроки” повідомила науковець у галузі соціоекономіки, демографії та економіки праці, академік Національної академії наук України Елла Лібанова, передає кореспондент УНН.

    “Впродовж останніх 20 років в країні спостерігається масштабна трудова міграція при чому ми дуже погано розрізняємо трудову міграцію і ту, яка набула статусу стаціонарної чи люди виїхали на місяць-два-три, чи вони там вже багато років, і їх ми не можемо вважати постійним жителів України. Масштаби міграції оцінюються по різному, за оцінками нашого інституту, то це приблизно 3 млн осіб, такими цифрами не можна нехтувати”, — зазначила вона.

    Додамо, що останній раз повноцінний перепис населення України проводився у 2001 році.

    Нагадаємо, Кабінет міністрів України у середу, 9 грудня, на засіданні розгляне розпорядження про проведення у 2023 році Всеукраїнського перепису населення.

    Валерія Гуржий

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.