• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина є стратегічним партнером України у сферах енергоефективності та декарбонізації

    Опубликовано: 2020-12-03 15:35:10

    Низьковуглецевий розвиток – один з важливих напрямів співпраці України та Німеччини. Про це йшлося під час Українсько-німецьких міжурядових перемовин з питань співробітництва задля розвитку 2020.

    У відкритті заходу взяли участь Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина та Парламентський статс-секретар Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Марія Флаксбарт.

    Заступник Міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков звернув увагу на те, що Україна послідовна у створенні умов для переходу до низьковуглецевої економіки, та окреслив поточний стан співпраці двох держав в енергетиці.

    У свою чергу, Костянтин Гура, т.в.о. Голови Держенергоефективності, наголосив на пріоритетності «зеленого» переходу України, враховуючи амбітні плани ЄС щодо декарбонізації.

    «З огляду на необхідність нагальних дій ми працюємо над посиленням функціональної спроможності Держенергоефективності. Агентство трансформується у ключовий крос-секторальний орган, відповідальний за  реалізацію державної політики «зеленого» переходу у контексті участі країни в EU Green Deal», - зауважив К.Гура.

    Водночас К.Гура запевнив, що на шляху низьковуглецевого розвитку Німеччина є стратегічним партнером України та взірцевим прикладом успішної реалізації реформ, інструментів та стимулів.

    У цьому контексті Україна отримує підтримку Уряду Німеччини, зокрема в рамках діяльності проєктів Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), направлених на реалізацію енергоефективної політики. Також Держенергоефективності тісно співпрацює із Фондом ім. Ф. Еберта, Фондом ім. Г. Бьолля, DENA.

    Партнерство України та Німеччини базується на імплементації ключових директив ЄС, законодавчих змінах та ініціативах щодо впровадження систем енергоменеджменту на муніципальному рівні, в бюджетних установах та промисловості, проведення енергоаудитів, розвитку ринку зелених облігацій, навчання енергоаудиторів, аналізу перспектив водневої енергетики та багато іншого.

    Зокрема, Держенергоефективності спільно з Міненерго та міжнародними партнерами фіналізовано базовий законопроєкт «Про енергоефективність», підготовлено проєкт Національного плану дій з енергоефективності на період до 2030 року, розроблено концепцію 5-річної програми з енергоефективності, законопроєкти щодо відновлення ЕСКО-закупівель, запуску Фонду декарбонізації тощо.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.