• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна хоче, щоб Євросоюз ввів посаду спецпредставника ЄС у Криму — Кулеба

    Опубликовано: 2020-12-02 09:15:01

    ЄС є хорошим партнером для України і підтримує країну з початку анексії Криму та військового конфлікту на Донбасі, проте поки ще є “простір для поліпшень”. Про це в інтерв’ю виданню Anadolu розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає УНН.

    “Хотілося б, щоб була введена посада спеціального представника ЄС у Криму. Тому що це кризи, які відбуваються навіть не в безпосередній близькості від Європи, вони [також] відбуваються в Європі, і вони заслуговують на особливу увагу”, — сказав Кулеба.

    Очільник МЗС України повідомив, що Росія систематично придушує меншини та будь-які групи, які не згодні з російською окупацією Криму.

    “Росія русифікує Крим. Кримськотатарський Меджліс — представницький орган — заборонений. Навчання українською мовою доступне лише 0,2% школярів Криму. Все це є явним порушенням міжнародного гуманітарного права”, — підкреслив міністр.

    Він також впевнено висловився щодо повернення Криму: “Я абсолютно впевнений, що Росія врешті-решт вийде з Криму, що Україна поверне собі суверенітет, кримські татари повернуться на півострів і будуть насолоджуватися життям на рідній землі”.

    Як повідомляв УНН, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що Туреччина буде надійним партнером України в міжнародному координаційному механізмі “Кримська платформа”.

    Наталія Затуливітер

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.