• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна вийшла з ще одного договору СНД

    Опубликовано: 2020-11-26 16:30:34

    Україна офіційно вийшла із Договору держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав про проведення узгодженої антимонопольної політики. Відповідний закон №995- IX опублікований в офіційній газеті Верховної Ради "Голос України" напередодні і набуває чинності сьогодні, 26 листопада, передає УНН.

    Згідно з документом, Україна виходить із Договору про проведення узгодженої антимонопольної політики, підписаного на засіданні Ради глав урядів держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав у Москві 25 січня 2000 року та ратифікованого ВР у 2003 році.

    В Офісі Президента вказували, що договір містить механізми обміну інформацією, тому існує ризик отримання державами - членами СНД відомостей, які можуть бути використані для здійснення торговельно-економічного тиску на Україну.

    Вихід із Договору захистить національні економічні інтереси України, усуваючи механізм, який зумовлює міждержавний обмін інформацією з економічних питань, зазначали в ОП.

    Так, цей закон, ухвалений Верховною Радою 5 листопада, набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто, 26 листопада.

    Додамо, за даними МЗС, наприкінці 2018 – на початку 2019 року Кабінет міністрів України денонсував шість угод України з СНД, а після початку російської агресії, з квітня 2014 року співпраця України у рамках СНД зведена до мінімуму.

    Юлія Шрамко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.