• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кабмін скасував довідку про склад сім'ї при виплаті деяких видів грошової допомоги

    Опубликовано: 2020-11-20 14:30:17

    Довідку про склад сім’ї більше не вимагатимуть для надання деяких видів державних послуг.

    Кабінет міністрів схвалив пропозиції Міністерства цифрової трансформації щодо виключення довідки про склад сім’ї з переліку документів, що подаються заявниками під час отримання шести видів державних послуг. Про це повідомляється на сайті Мінцифри.

    "Ми продовжуємо ліквідовувати всі безглузді довідки, які сьогодні вимагають від людей задля бюрократичної галочки", – зазначається у повідомленні.

    В яких випадках більше не вимагатимуть довідку про склад сім’ї

    Довідка про склад сім’ї більше не потрібна у таких випадках:

    - під час призначення грошової допомоги у разі загибелі або смерті, інвалідності або часткової втрати працездатності військовослужбовців;

    - під час процедури оформлення відшкодування витрат, пов’язаних з доглядом за ветеранами війни;

    - під час оформлення виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), поранення або інвалідності працівника Держспецзв’язку;

    - під час виплати грошової компенсації особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту за оренду житла;

    - під час процедури продовження терміну перебування іноземців та осіб без громадянства на території України;

    - під час надання військовослужбовцям грошової компенсації на утримання житлового приміщення.

    "Чинним законодавством України не передбачається отримання такої довідки і також не визначено орган, який видає таку довідку. Це зробило неможливим її отримання заявниками і додатково обтяжувало українців бюрократичними процедурами", – зазначають у Мінцифри.

    Коли ще скасовувалася така довідка

    У травні цього року уряд ухвалив постанову про скасування необхідності подавати довідку про склад сім’ї у разі направлення громадянина на альтернативну (невійськову) службу.

    Щоб вступити на альтернативну службу, громадяни повинні були подати відповідну заяву і додати до неї документи, що підтверджують істинність їхніх релігійних переконань, копію документа про освіту, довідку з місця роботи чи навчання та довідку про склад сім’ї. З травня довідка про склад сім’ї не є обов’язковим документом у таких випадках.

    Альтернативна (невійськова) служба запроваджена замість строкової військової служби для громадян, які не можуть виконувати військовий обов’язок через релігійні переконання.

    Чи планують скасовувати довідку про склад сім’ї в інших випадках

    За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, найближчим часом Мінцифри запропонує Кабміну скасувати необхідність довідки про склад сім’ї у випадках надання ще 20 державних послуг.

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.