• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МОЗ: 30,6 млн українців уклали декларацію з сімейним лікарем

    Опубликовано: 2020-10-19 17:00:03

    В Україні 30,6 млн, станом на 18 жовтня, громадян уклали декларацію з сімейним лікарем. Про це під час брифінгу сказала заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак, передає кореспондент УНН.

    “Надзвичайно важливо те, що потрібно мати декларацію з сімейним лікарем. Декларація з сімейним лікарем дає можливість бути в постійному полі зору вашого лікаря. Це формалізує ваші стосунки юридично. Тобто, лікар дійсно документально вже несе відповідальність за свого підопічного, за його родину. Це вкрай важливо на сьогодні”, — сказала вона.

    “30 млн 600 тис. громадян України, станом на 18 жовтня, уклали декларацію з сімейним лікарем. Це ніби багато, але насправді ще є дуже багато людей, які не мають декларації. Вам в будь-якому випадку нададуть медичну допомогу при зверненні в заклад амбулаторної медичної допомоги, однак краще, щоб ви уклали декларацію, тому що за декларацією є і фінансування за вашу медичну допомогу для закладу охорони здоров’я”, — повідомила Ірина Микичак.

    Нагадаємо, експерт пояснила, як діяти якщо з вами розірвали медичну декларацію.

    Дар'я Панченко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.