• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МОН рекомендуватиме вишам перейти на дистанційне навчання з 15 жовтня

    Опубликовано: 2020-10-12 17:00:04

    Міністерство освіти та науки буде рекомендувати перейти на дистанційне навчання вищим навчальним закладам з 15 жовтня по 15 листопада. Про це сказав т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет в ефірі програми “Сніданок з 1+1”, передає УНН.

    “Ми не можемо наполягати на переході і видавати конкретні накази з вказівкою переходу на дистанційне навчання, тому що у закладах вищої освіти є автономія. Але, враховуючи розвиток коронавірусної інфекції, ми будемо рекомендувати перейти на дистанційне навчання з 15 жовтня по 15 листопада”, — сказав Шкарлет.

    Водночас він зауважив, що більшість університетів України вже перебувають на дистанційному навчанні.

    “Сьогодні ми будемо разом з міністром охорони здоров’я ініціювати засідання ТЕБ та НС, де прописувати рекомендацію стосовно переходу на дистанційне навчання і на канікули”, — додав він.

    Нагадаємо, напередодні, за результатом обговорення під час наради у Президента Володимира Зеленського, в Україні тимчасово оголосили перехід на дистанційну форму навчання у вищих навчальних закладах.

    Зокрема, т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет закликав місцеву владу знайти можливість організувати на наступні два тижні дистанційне навчання для дітей у школах. Пізніше Шкарлет уточнив графік канікул для закладів середньої освіти — з 15 до 30 жовтня включно.

    Як повідомляв УНН, зі слів Шкарлета, примусово студентів з гуртожитків на час дистанційного навчання ніхто виселяти не буде.

    Саша Картер

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.