• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розвиток енергоефективності активізує українську економіку, стимулює бізнес та інвестиції

    Опубликовано: 2020-10-07 14:24:43

    На цьому наголосив Костянтин Гура, т.в.о. Голови Держенергоефективності, відкриваючи виставку «ELCOM» та Міжнародний електроенергетичний форум у ВК «КиївЕкспоПлаза».

    «Вчергове виставка «ELCOM» об’єднує та презентує понад 100 компаній у сфері електроенергетики, енергоефективності, «чистої» енергетики. Такий захід – ще одне підтвердження того, що цей ринок працює, а попит на такі технології не вщухає навіть у непрості часи глобальних викликів та пандемії», - підкреслив К.Гура.

    Керівник Держенергоефективності повідомив, що крос-секторальний розвиток енергоефективності дає поштовх для мультиплікації численних проєктів, створення робочих місць, розробки новітніх технологій, запуску вітчизняного виробництва енергоефективного обладнання, залучення інвестицій в український ринок.

    Лише за останні кілька років залучено більше 6 млрд євро у проєкти «чистої» енергетики та енергоефективності. І це не межа. Міненерго та Держенергоефективності продовжують працювати над створенням чітких та зрозумілих умов розвитку цих сфер.

    Зокрема, К.Гура окреслив вже підготовлені спільно з Міненерго законопроєкти та плани. Так, незважаючи на завершення програми «теплих кредитів» у ц. р., було прийнято рішення продовжити такий необхідний для індивідуальних домогосподарств інструмент допомоги при утепленні ще на один 2021 рік. Також розширено перелік заходів програми. Населення зможе залучати «теплі кредити» на придбання інтелектуальних лічильників електроенергії, електроакумулюючих систем, електрозарядок.

    Серед важливих розроблених ініціатив:

    ·        базовий проєкт Закону «Про енергоефективність»;
    ·        законопроєкти щодо відновлення ЕСКО-закупівель у бюджетній сфері та розширення цього механізму на об’єкти ТКЕ та водоканали.

    «Крім цього, ми працюємо над запровадженням ринку зелених облігацій, оскільки ми розуміємо, що цей інструмент допоможе забезпечити доступ до дешевого та довгострокового фінансування проєктів. І наразі ми відкриті до співпраці та готові розглядати пропозиції місцевих громад щодо нагальних масштабних проєктів», - додав К.Гура.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.