• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄІБ виділяє 30 млн євро кредиту на модернізацію логістичної мережі Укрпошти

    Опубликовано: 2020-10-07 09:02:33

    Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та АТ «Укрпошта», національний оператор поштового зв’язку України, підписали угоду про залучення кредиту у розмірі 30 мільйонів євро для продовження модернізації та цифровізації поштових послуг країни. Кредитна угода, підписана під час 22-го саміту Україна-ЄС, дозволить Укрпошті розпочати масштабну модернізацію логістичної мережі за допомогою розбудови трьох нових сортувальних центрів, 20-ти поштових депо та ІТ-інфраструктури.

    Віцепрезидентка ЄІБ Ліляна Павлова зазначила: «Ефективні, доступні та сучасні поштові послуги мають ключове значення для забезпечення швидкого, сталого та довгострокового економічного розвитку, оскільки вони відкривають нові можливості для бізнесу, створюють робочі місця, полегшують торгівлю та роблять її вигіднішою. Разом зі своїми українськими партнерами ЄІБ буде підтримувати розвиток сучасної цифрової поштової інфраструктури, користь від якої отримають як українські громадяни, так і підприємці. Ми надзвичайно пишаємось тим, що продовжуємо брати участь в економічному та соціальному розвитку України».

    Посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас сказав: «У час, коли надзвичайно важливим є перехід до світових стандартів у логістиці та цифровізації, ми раді, що Європейський інвестиційний банк співпрацює з головними постачальниками державних послуг, як-от Укрпошта, для забезпечення їх ресурсами і спроможністю надавати надійні, сучасні та доступні послуги всім українкам та українцям».

    Завдяки кредиту від банку ЄС, Укрпошта розробить та запровадить нову надсучасну логістичну мережу для обробки посилок, скоротить терміни доставки та покращить загальну якість поштових послуг для мільйонів українців.

    «Наступні кілька років стануть для Укрпошти періодом наймасштабнішої в історії компанії модернізації. Кредит від ЄІБ – це частина великих інвестицій у поштову інфраструктуру і свідчення того, що Укрпошта – надійний партнер, якому можна довіряти. Усього ж у рамках стратегії оновлення логістичної мережі ми плануємо залучити біля 100 мільйонів євро для будівництва 8 сортувальних хабів та 62 регіональних депо – це як кредитні кошти від ЄІБ та ЄБРР, так і власні інвестиції компанії. Нові логістичні центри будуть повністю автоматизовані та винесені за місто, що суттєво пришвидшить доставку відправлень та покращить сполучення та екологію у містах. Пропускна здатність зросте в 3-4 рази порівняно з тим, що є зараз. Ми також передбачимо окремі складські приміщення для інтернет-магазинів. Таким чином, зроблені ввечері замовлення без зайвої логістики потраплятимуть на сортувальну лінію і вже вранці будуть на відділеннях адресатів. Модернізація поштової інфраструктури суттєво змінить і умови праці для співробітників компанії: ручне сортування відійде в минуле, а цифровізація процесів дозволить залучати працівників на ринкові зарплати. Загалом плануємо понад 5000 нових робочих місць», – наголосив генеральний директор АТ «Укрпошта» Ігор Смілянський.

    Якісніші й доступніші поштові послуги та швидша доставка поліпшать умови для ведення бізнесу в країні, особливо для малих та середніх підприємств. Це також забезпечить необхідну інфраструктуру для прискорення розвитку інтернет-торгівлі, доставки ліків, та підвищить ефективність українських і міжнародних ланцюгів постачання.

    Ще одним важливим результатом стане підсилення загальнодержавної інфраструктури, яка відіграє вирішальну роль у збереженні життєдіяльності країни в умовах масштабних надзвичайних ситуацій, як-от пандемія COVID-19.

    «Ми продовжуємо створювати якісно нову інфраструктуру в Україні та співпрацювати за цим напрямом з нашими постійними міжнародними партнерами для реалізації масштабних інвестиційних проєктів. Підписання Гарантійної угоди з Європейським інвестиційним банком дозволить нам якісно модернізувати існуючу логістичну мережу Укрпошти – створити нові сортувальні центри та закупити необхідне сучасне обладнання для здійснення більш швидких та зручніших поштових відправлень. Попри кризу та карантин Укрпошта продовжує стабільно розвиватися і доводити, що державні компанії можуть бути успішними та сучасними. Однією з перших вона розпочала активно реалізувати свої непрофільні активи і спрямовувати отримані кошти на модернізацію. І ми будемо надалі продовжувати використовувати всі можливості для подальшого розвитку та вдосконалення роботи пошти», – зазначив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

    ЄІБ також надав Укрпошті пакет технічної допомоги та підтримку у розробці інвестиційної програми, що є ключовою складовою для забезпечення фінансування від ЄІБ. Технічна допомога включала аналіз ринку, розробку бізнес-плану та інвестиційних потреб для нової логістичної мережі.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.