• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МОЗ хоче розвивати систему добровільного медстрахування в Україні

    Опубликовано: 2020-10-02 17:00:59

    Міністерство охорони здоров’я має намір здійснити комплекс заходів для стимулювання розвитку у країні системи добровільного медичного страхування, як одного із джерел оплати медичних послуг. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час зустрічі з представниками провідних страхових компаній, передає УНН із посиланням на пресслужбу МОЗ.

    "Всі ми знаємо, що 30 років у нас не було достатнього фінансування системи охорони здоров’я. Як наслідок - всі ці неформальні платежі та відсутність якості водночас. І велика сума коштів досі залишається у тіні. Ми налаштовані на серйозні зміни у системі фінансування медицини, у тому числі добровільного медичного страхування. Я вважаю, що у нас є великий потенціал щодо розвитку цього сегменту страхового ринку. Моя мета — позбутися такого поняття як неформальний платіж та побудувати абсолютно зрозумілу та прозору систему фінансування медичної допомоги", — сказав Степанов.

    Міністр також відзначив, що для того, щоб простимулювати розвиток добровільного медичного страхування, потрібно на законодавчому рівні створити прозорі та зрозумілі умови для роботи страхових компаній, а також максимально мотивувати роботодавців та громадян користуватися цим інструментом.

    "Наразі необхідно забезпечити баланс інтересів страховиків і страхувальників, що сприяло б розвитку цього соціально важливого й необхідного для країни сегмента страхового ринку", — додав міністр.

    Нагадаємо, раніше Степанов повідомив про плани МОЗ зі збільшення фінансування екстреної медицини.

    Саша Картер

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.