• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вибираємо велосипед Аist для міста

    Опубликовано: 2020-10-01 16:31:50

    Годинні пробки, переповнений громадський транспорт та інші незручності міських умов — не привід для депресії. Адже пересуватися по вулицях і проспектах можна з задоволенням та ще й з користю для здоров'я. Сьогодні в Україні налагоджений продаж велосипедів Аist — надійної продукції від відомого білоруського бренду. Це відмінне рішення для тих, хто прагне стати мобільним та незалежним.

    Особливості міських велосипедів

    Міські велобайки призначені для поїздок по місту, по рівній місцевості, наприклад, для відпочинку в парку або візиту в магазин. Їх ще називають прогулянковими — це основний напрямок розвитку звичних з дитинства дорожніх велосипедів Аist. Такий двоколісний транспорт зазвичай має не так багато швидкостей, на відміну від спортивних моделей. Верхня труба рами розташована низько або взагалі відсутня, що дозволяє легко на нього сідати та злазити.

    З огляду на простоту всіх вузлів, легкий міський велосипед може похвалитися невибагливістю в експлуатації — ламатися в ньому особливо нічому, а значить, кататися можна в режимі «сів і поїхав», не переживаючи за проблеми в дорозі.

    Не варто ставити знак рівності між поняттями «міський велосипед» і «велосипед для міста», адже ніхто не забороняє купити гірську або шосейну модель і кататися на ній по проспектах. Справа лише в зручності та різноманітності використання. Варто окремо виділити популярні складні види Аist. Їх легко транспортувати в умовах міста та зберігати у квартирі. Проте вони програють в міцності конструкції цілісних нескладних моделей.

    Для кого купується велобайк

    При виборі «залізного друга» необхідно врахувати вік, статеву приналежність та ріст майбутнього власника. Наприклад, для прекрасної половини людства спеціально створені жіночі міські велосипеди. Від універсальних моделей вони відрізняються дизайном і конструкцією: рама робиться заниженою, що дозволяє з комфортом кататися навіть у спідниці або сукні. Такі конструкції вибирають, якщо принципово важливий підвищений комфорт або «барвистий» дизайн. В інших випадках можна купити універсальний міський велобайк.

    Існують також підліткові моделі — для дітей у віці 10–17 років, яким дитячі велосипеди вже малі, проте дорослі — ще завеликі. Такий транспорт схожий за конструкцією з дорослими видами та відрізняється діаметром коліс, який зазвичай не перевищує 24".

    Врахуйте! Чим вище користувач, тим більшою повинна бути рама. Універсальна формула, що дозволяє розрахувати потрібний розмір, виглядає так: довжину ноги від паху до п'яти в сантиметрах потрібно помножити на 0,6, а потім розділити на 2,5 — вийде приблизний розмір рами в дюймах.

    Враховуємо технічні параметри

    Серед технічних характеристик сучасних велобайків можна заплутатися, тому варто звернути увагу на основні:

    1. Діаметр коліс. Традиційно позначається в дюймах. Великі колеса краще тримають швидкість і відпрацьовують дрібні нерівності на дорозі, а невеликі — являються «чіпкими», забезпечують високий крутний момент. Для їзди по твердому покриттю без нерівностей і перепадів висот краще вибрати колеса побільше.
    2. Тип гальма. Більшість міських велосипедів оснащена обвідною гальмівною системою — надійним та простим в ремонті механізмом. Краще купити модель з гальмом на обох колесах або тільки на задньому — так безпечніше.
    3. Вид амортизації. Якщо дороги у вашому місті поганої якості або ви хочете іноді виїжджати на природу, тоді вибирайте хардтейл — велобайк з амортизаційною вилкою.
    4. Кількість швидкостей. Для міста з невеликою кількістю підйомів та спусків краще купити одношвидкісний Аist. Такі моделі легкі, прості та дешеві. Для нерівного міського ландшафту варто придбати велобайк з перемикачем швидкостей, що допоможе менше втомлюватися на височинах і швидше їхати по рівній дорозі.

    Необхідно також звернути увагу на матеріал, з якого виготовлена рама. Алюміній досить легкий і стійкий до корозії. На такій рамі простіше розганятися та підніматися вгору. Сталеві вироби, навпаки, володіють хорошим «накатом» через те, що вони важчі, і добре гасять вібрацію.

    Де купити

    Допомогти в покупці «правильного» велосипеда можуть консультанти компанії-продавця. Вони нададуть достовірну інформацію, підберуть найбільш підходящий під ваші потреби варіант. Щоб придбати оригінальну та недорогу модель, важливо вибрати офіційного дистриб’ютора продукції «Аїст». Бездоганну репутацію на українському ринку здобула компанія «Фоксвелл моторз». Здійснивши покупку у цьому магазині, ви, окрім надійного двоколісного друга, отримаєте безліч переваг, серед яких гарантія на товар та технічна підтримка.

    Велосипед — це один із найбільш зручних, екологічних і популярних видів транспорту по всьому світу. На ньому навіть рутинна поїздка на роботу перетворюється в приємне заняття.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.