• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У наступному році ціни на «первинці» знижуватися не будуть - експерт

    Опубликовано: 2020-10-01 16:30:25

    У наступному році ціни на "первинку" у нерухомості знижуватися не будуть, навіть на "неліквідні" квартири. Про це в коментарі УНН розповів експерт з питань нерухомості Сергій Костецький.

    "У наступному році ціни (на "первинку" - ред.) знижуватися не будуть. Ви вже бачите зараз до речі, ось буквально пару місяців тому, якщо раніше конкуренти забудовників на білбордах, в інтернеті, по телебаченню - були акції, ціни - то зверніть увагу, зараз акцій і цін - все, немає цього вже. З таким курсом долара забудовники вже навіть якісь "неліквідні" квартири не можуть просто так продавати, це вже не вигідно. Тому ціни знижуватися не будуть - це факт. Вони будуть тільки збільшуватися на первинному ринку", - сказав Сергій Костецький.

    Він зазначив, що у забудовників немає іншого фінансового потоку, окрім як з боку кінцевих покупців, оскільки кредити в банку дуже дорогі, держава не допомагає, а сторонні інвестори якби і хотіли прийти, то починають замислюватися.

    "Тому виникають проблеми. Виникнуть проблеми фінансові - терміни будуть переноситися. Зрештою - ринок не обрушиться, ринок просто буде вкрай повільно розвиватися. З великою недовірою. І без такого потужного сприяння з боку держави, як по об'єктах "Укрбуду" і "Аркади" - нічого на ринку не відбудеться толкового... І я думаю, що до кінця цього року основна маса забудовників, звичайно, протримається. Але якщо все продовжиться в цьому ж руслі... Ви знаєте хоч одну людину, яка хоче купити квартиру в новобудові, і вона готова зараз це зробити? Я сумніваюся. Усі чогось чекають, аналізують, не розуміють", - додав експерт.

    За його словами, це не стосується об'єктів, які вже майже здані в експлуатацію.

    "Жоден нормальний поважаючий себе інвестор, людина, кінцевий покупець не захоче на етапі другого-третього поверху, і тим більше фундаменту, вкладати в новобудову. І забудовник жоден не дасть гарантії", - зазначив Сергій Костецький.

    Нагадаємо, експерт повідомив про проблеми з відсутністю довіри до забудовників, через що замість "первинки" почали обирати "вторинку".

    Дар'я Панченко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.