• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністри енергетики G20 обговорили низьковуглецеву економіку в умовах кризи

    Опубликовано: 2020-09-29 18:00:11

    Міністри енергетики країн "Великої двадцятки" (G20) обговорили низьковуглецеву економіку в умовах кризи, викликаної пандемією, наголосивши на важливості скорочення викидів парникових газів. Про це йдеться в комюніке за підсумками зустрічі міністрів енергетики країн G20, передає УНН.

    Учасники заявили, що підтримують безвідхідну вуглецеву економіку і її механізм 4R (reduce, reuse, recycle, remove — скорочення, повторне використання, переробка, видалення), визнають важливість скорочення викидів парникових газів з урахуванням ефективності системи і національних обставин, включаючи конкретну ресурсну забезпеченість держави , його політичні, економічні, екологічні, соціальні фактори розвитку.

    В скорочення входить зниження викидів парникових газів за рахунок використання відновлюваних джерел енергії, підвищення енергетичної продуктивності і ефективності, а також поліпшення управління енергопостачанням і споживанням. Повторне використання являє собою перетворення викидів в корисне промислову сировину шляхом розгортання системи уловлювання та утилізації вуглецю. Переробка включає в себе нейтралізацію викидів вуглекислого газу за допомогою природних процесів, розкладання. В видалення входить ліквідація викидів з атмосфери, а також з об’єктів важкої промисловості за рахунок уловлювання вуглецю.

    Згідно з комюніке, міністри “Великої двадцятки” назвали енергетичну безпеку ключовим фактором економічної активності, найважливішим елементом розвитку економічної діяльності, доступу до енергії, а також наріжним каменем стабільності енергетичних ринків. Вони також наголосили на необхідності запобігання перебоїв у поставках і сприяння відкритості, свободи, гнучкості, прозорості, конкурентоспроможності, стабільності і надійності міжнародних енергетичних ринків, важливість диверсифікації джерел енергії, постачальників і маршрутів.

    Міністри також підкреслили націленість на подальшу роботу і співпрацю з метою створення умов для сталого розвитку капіталу, включаючи стимулювання вкладень в інновації та кваліфіковану робочу силу для підтримки загальної довгострокової енергетичної безпеки.

    Раніше УНН повідомляв, що саміт G20 через пандемію проведуть в онлайн-форматі.

    Ілля Нежигай

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.