• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Про організацію роботи в областях щодо забезпечення надання дітям війни пільг з оплати комунальних послуг

    Опубликовано: 2006-03-21 13:03:00

    Шостого березня поточного року Президентом України підписано Закон про внесення змін до Закону України про державний бюджет України на 2006 рік. Таким чином з 1 січня 2006 року передбачено фінансування пільг дітям війни з оплати комунальних послуг та проїзд міським та приміським транспортом.

    В зв’язку з цим заступник міністра праці та соціальної політики Віктор Дьяченко провів селекторну нараду з  питань реалізації закону про соціальний захист „дітей війни”.

    Мова йшла про організацію роботи на місцях таким чином, щоб максимально спростити надання пільг з оплати спожитих комунальних послуг.

    З метою недопущення виникнення черг, а також збирання додаткових документів,  Мінпраці України зобов’язало обласні управління системи Мінпраці провести належну підготовчу роботу щодо передачі списків дітей війни організаціям, які надають комунальні послуги без особистого звернення людей, внесених до категорії „діти війни”.

    За даними Пенсійного фонду та Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб,  майже сім з половиною мільйонів громадян України, які народилися в період з 3 вересня 1927 року по 2 вересня 1945 року мають право на отримання статусу „діти війни”. Серед них левову  частку складають  особи, котрі  мають статус ветеранів війни. Окрім осіб, котрі вже мають права на пільги за іншими законами, або користуються правами на відповідні знижки  як члени сімей пільговиків, громадяни, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи або відносять до категорії тих, хто потерпів від аварії на ЧАЄС, особи, які мають статус ветеранів війни, тощо, пільгами дітей війни можуть скористатися на сьогодні близько   п’яти  мільйонів громадян України.  Враховуючи, що з набранням чинності Закону України про соціальний захист „дітей війни”, протягом короткого терміну до постачальників послуг  мають звернутися декілька мільйонів громадян, міністерство доручило управлінням соціального захисту населення належно підготуватися до передачі   організаціям,  що надають комунальні послуги, списки „дітей війни”.

    На селекторній нараді було зазначено, що лише 12 областей: Дніпропетровська, Донецька, Київська, Кіровоградська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Черкаська, Чернівецька та Чернігівська області та місто Київ надали інформацію до Мінпраці про проведену роботу. Інші області дещо зволікають з упорядкуванням списків.

    Було зазначено, що зі сторони центральних органів виконавчої влади, має бути координація такої роботи на загальнодержавному рівні. В свою чергу міністерство праці та соціальної політики України звернулося до обласних державних адміністрацій, до міністерств Мінпаливенерго і Мінбудархітектури з проханням доручити підвідомчим структурним підрозділам приймати списки „дітей війни” від управлінь праці та соціального захисту населення. Інформація про особу в цих списках є підтвердження права „дітей війни” на пільги з оплати комунальних послуг.

    Реєстр пільговиків є офіційним єдиним джерелом інформації на державному рівні.  Тому є всі підстави зробити відповідний виняток і виключити особисте звернення осіб, віднесених до категорії „дітей війни” до підприємств-надавачів послуг.

     Інф. Мінпраці України

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.