• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні кількість дитячого населення зменшилася на 40% - Мінсоцполітики

    Опубликовано: 2020-09-08 17:00:56

    В Україні кількість дитячого населення зменшилася на 40%. З 2014 року кожна 5-та дитина народжується поза шлюбом, а протягом року 10 тисяч дітей отримали статус дитини, позбавленої батьківського піклування, або сироти. Про це під час брифінгу повідомив генеральний директор директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей Мінсоцполітики Руслан Колбаса, передає кореспондент УНН.

    “Останнім часом, ситуація, яка відбувається у країні, вона підштовхує до того, що збільшується кількість дітей в складних життєвих обставинах. Частина залежності, у нас на 40% зменшилася взагалі кількість дитячого населення. У нас зменшується відсоток шлюбності, збільшується відсоток розлучення на тисячу населення, у нас зменшується загальна кількість народжуваності дітей”, — зазначає він.

    За його словами, тільки за останні 5 років кількість дітей, які народилися, з 465 тисяч зменшилася до 330 тисяч.

    “Це все каже про те, що є певні проблеми з родинами та ризик складних життєвих обставин, він збільшується у рази. З 2014 року кожна 5-та дитина народжується поза шлюбом. 10 тисяч дітей отримали статус дитини, позбавленої батьківського піклування, або сиротіння за рік. Понад 386 тисяч дітей є у складних життєвих обставинах”, — додав Колбаса.

    Нагадаємо, в Україні проект “пакунок малюка” призупинено. Молоді мами більше не отримують набір першої необхідності для своїх новонароджених діток. Натомість держава їм пропонує 5 000 грн.

    Валерія Гуржий

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.