• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінсоцполітики планує розділити складні життєві обставини для життя та здоров'я дітей за трьома групами

    Опубликовано: 2020-09-08 16:30:07

    У Міністерстві соціальної політики планують розділити поняття складних життєвих обставин для життя та здоров’я дітей на трьома групами. Про це під час брифінгу повідомив генеральний директор директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей Міністерства соціальної політики України Руслан Колбаса, передає кореспондент УНН.

    “Для нас важливо, щоб в полі звернення родичів, сусідів... звернення були адекватні та своєчасні... і безпосереднє саме звернення дітей до суб’єктів”, — повідомив чиновник.

    “Для нас важливо розділити складні життєві обставини за трьома групами. Перга група — це чинники, що можуть зумовити складні життєві обставини та не загрожують життю чи здоров’ю дитини або не пов’язані з жорстким поводженням з дитиною... Наступна група — це жорстоке поводження з дитиною. Це будь-яка форма фізичного, психологічного, сексуального або економічного насильства над дитиною. У цій групі є вже певні факти підтверджені і для підтвердження цього здійснюється акт безпеки дитини... І третя група, де вже є загроза життю та здоров’ю дитини, обставини, що можуть призвести чи призвели до тяжких наслідків життя, стану здоров’я чи розвитку дитини”, — зазначив він.

    Нагадаємо, в Україні кількість дитячого населення зменшилася на 40%. З 2014 року кожна 5-та дитина народжується поза шлюбом, а протягом року 10 тисяч дітей отримали статус дитини, позбавленої батьківського піклування, або сироти.

    Валерія Гуржий

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.