• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Паливно-енергетичний комітет Європейської Бізнес Асоціації обговорює перспективи розвитку паливно-енергетичного сектору з представником Міністерства палива та енергетики України

    Опубликовано: 2006-03-20 10:41:00

    16 березня 2006 р. в офісі Європейської Бізнес Асоціації у Києві відбулося засідання комітету Асоціації з палива та енергетики, гостем якого був заступник директора департаменту стратегії та перспективного розвитку паливно-енергетичного комплексу Міністерства палива та енергетики України Борисов Микола Андрійович.

    З боку Асоціації у засіданні взяли участь керівники компаній паливно-енергетичного сектору, що працюють в Україні.

    На початку дискусії голова паливно-енергетичного комітету ЄБА Хільмар Енке зазначив, що представники комітету схвалили факт затвердження паливно-енергетичної стратегії України до 2030 р.

    Учасників засідання найбільше цікавила відкритість енергетичної галузі України до приватних інвестицій.

    Говорячи про можливості інвестування пан Борисов сказав: «Ми [Міністерство] вводимо ряд превентивних заходів, щоб хоча б на рівні урядових рішень створити можливість реалізації пілотних проектів та привернути увагу інвесторів до цієї галузі». 

    Гість зустрічі наголосив, що у Міністерстві є розуміння, що існуюча цінова політика має декларативний характер. Жоден інвестор не зможе працювати за таких умов. Навіть, якщо він побудує дуже екологічну електростанцію, умови конкуренції будуть дуже напружені, оскільки існуючі електростанції мають дуже високий рівень амортизації.

    «Зараз дуже складні умови для інвесторів. У нас навіть немає прецеденту, коли приватний інвестор прийшов би у велику енергетику. Але, я вважаю, що ситуація з підвищенням ціни на паливо буде сприяти інвестиціям... Привабливість галузі буде зростати».

    Під час зустрічі Микола Андрійович також зробив короткий огляд перспектив розвитку деяких галузей енергетики України.

    Щодо змін у енергетичній політиці у зв’язку з подорожчанням газу пан Борисов зазначив: «Ми будемо проводити політику заміщення природного газу іншими видами палива, в тому числі альтернативними».

    «Теплова енергетика буде розвиватися, ми також плануємо її переведення у приватний сектор», сказав він. 

    З приводу розвитку індустрії нафти та газу в Україні пан Борисов наголосив, що видобування цих ресурсів буде посилено. Зокрема, великі надії покладаються на острів Зміїний. «Ми розуміємо, що газотранспортна система в Україні застаріла», сказав пан Бондар та навів приклад розрахунку, згідно якого, при заміні всіх компресорних стацій у газотранспортній мережі України, можна зекономити два мільярди природного газу.

    Під час засідання гість також зазначив, що за роки незалежності також склалася ситуація, при якій енергетична галузь дотувала багато підприємств за рахунок своєї високої амортизації.

    Європейська Бізнес Асоціація щиро дякує пану Борисову за плідний діалог.

    За детальною інформацією щодо засідання, будь-ласка, звертайтеся до менеджера по зв’язках з громадськістю Європейської Бізнес Асоціації Яковлевої Олени, тел. (044) 496 06 01, (067) 40 665 40, e-mail: elena@eba.com.ua

    Справка:

    Європейська Бізнес Асоціація, неурядова організація, що об'єднує понад 540 європейських, міжнародних та вітчизняних компаній, які працюють на Україні. Сьогодні Асоціація є однією з провідних організацій міжнародного бізнесу в Україні. Європейська Бізнес Асоціація  була створена в 1999 році. Ініціатором створення Європейської Бізнес Асоціації була Європейська Комісія, яка зацікавлена в підтримці європейського бізнесу на Україні та налагодженні двосторонніх зв'язків Україна-ЄС. Беручи до уваги пріоритети України щодо інтеграції в Європейський Союз, основною метою діяльності Асоціації є налагодження стосунків європейського бізнесу з представниками влади в Україні для співпраці щодо створення сприятливих умов ведення бізнесу та залучення прямих іноземних інвестицій в економіку України. 

    Детальна інформація на сайті www.eba.com.ua/ua 

    Паливно-енергетичний комітет ЄБА був заснований у 2001 році. Зараз комітет очолює пан Хільмар Енке (E.ON Ruhrgas). Комітет об’єднує керівників компаній паливно-енергетичного сектору, а також представників юридичних фірм. Комітет активно співпрацює з державними посадовцями та представниками установ, які розробляють паливну та енергетичну політику. Паливно-енергетичний комітет ЄБА проводить свої засідання щомісячно, кожного третього вівторка місяця, в офісі ЄБА.

    Європейська Бізнес Асоціація







    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.