• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Юрій Єхануров пообіцяв шахтарям розібратися в питаннях взаємовідносин гірників з металургами

    Опубликовано: 2006-03-17 15:44:00

    Найближчим часом Уряд має розглянути такі проблемні питання вугільної промисловості, як взаємовідносини шахтарів з металургійними підприємствами, а також формування залізничних тарифів на перевезення вантажів ГМК. Таку обіцянку дав під час зустрічі з трудовим колективом шахти імені Румянцева виробничого об'єднання "Артемвугілля" в Горлівці Прем'єр-міністр України.  "Я приїхав сюди не займатися політикою. Насамперед, ми повинні розглянути такі проблеми Центрального Донбасу, як побудову зв'язків та економічних взаємовідносин з металургами. А другим етапом стане тема залізничних тарифів", - заявив Юрій Єхануров.

    Під час спілкування з колективом Юрій Єхануров поділився своїми враженнями стосовно економічних взаємовідносин металургії та вугільної промисловості. "Мене хвилювало, як нові власники металургії будуватимуть відносини з шахтарями. Не знаю, принаймні, керівники заявляють, що нормально", - сказав він.

    Водночас Юрій Єхануров під час спілкування з шахтарями підкреслив стратегічну важливість для уряду такого питання, як вугільна галузь. "Позавчора уряд розробив енергетичну стратегію. І зараз в Донецькій області ми розглядаємо питання, важливі для майбутнього країни. Основа енергетичної безпеки в Україні будуватиметься на урані і вугіллі", - зазначив Глава Уряду.

    Зростання фінансових показників при зниженні промислового виробництва, яке спостерігається в Донецькій області, свідчить про те, що раніше мали місце "статистичні приписки". Таку думку висловив в ході спілкування з колективом шахти Прем'єр-міністр України.

    Говорячи про промислове виробництво в Донецькій області, Юрій Єхануров відзначив, що тут другий рік поспіль спостерігається зниження в основному за рахунок падіння металургійного виробництва. На його думку, такий показник пов'язаний, насамперед, з негативною кон'юнктурою на світових металургійних ринках. "Ми всі розуміємо - ринки збуту й інше, сподіваємося, може хіміки витягнуть показники", - зауважив Глава Уряду.

    За його словами, загалом по Україні за два перших місяці 2006 року показники промислового виробництва були також негативними, однак Прем'єр-міністр висловив надію, що вже за результатами першого кварталу ситуація буде виправлена. "По країні промисловість за два місяці поки що "мінусує", але думаю, що за перший квартал вона дасть плюс, тому що вже в лютому почався підйом", - сказав він. На думку Глави Уряду, загалом по Україні збільшення надходжень до бюджету при уповільненні темпу зростання промислового виробництва свідчить про виявлення статистичних приписок, що існували раніше. "Відповідь одна - тепер менше стали красти", - заявив Юрій Єхануров.

    Глава Уряду також повідомив, що у 2006 році пенсії громадянам України будуть збільшені в середньому на 10 відсотків з паралельним введенням диференціації пенсійного забезпечення.  "Цього року ми збільшимо пенсії на 10 відсотків, але головна проблема - диференціація пенсій, усунення зрівнялівки", - наголосив Прем’єр-міністр.

    Говорячи про пенсійне забезпечення, Юрій Єхануров торкнувся такої проблеми, як надзвичайно високі пенсії для окремих категорій громадян. У цьому контексті він навів приклад пенсій, які становлять у колишніх держслужбовців і народних депутатів 10 і більше тисяч гривень на місяць. "Верховна Рада відхилила нашу пропозицію, але ми сподіваємось, що законопроект пройде. І ми встановимо нормальну граничну межу для таких пенсій", - заявив Глава українського Уряду.

    Під час перебування в Горлівці Донецької області Юрій Єхануров оглянув виробничі майданчики шахти імені Румянцева, що працює на пластах крутого падіння (крутизна - понад 60 градусів). Тут видобувається вугілля марки ПС, що використовується в коксохімічній промисловості.     

     Інф. Урядовий портал

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.