• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Енергоефективність на об’єктах Міністерства охорони здоров’я – складова безпеки країни

    Опубликовано: 2020-07-28 15:43:18

    Як підвищити енергоефективність українських лікарень та інших закладів охорони здоров’я – це нагальна тема, яку обговорили заступник Міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко та т.в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура разом із представниками Міненерго під час онлайн-наради.

    За словами К. Гури, сьогодні у всьому світі як ніколи гостро стоїть питання надійного функціонування системи охорони здоров’я. У непрості часи пандемії та карантину важливо підтримувати цю сферу.

    Також ні для кого не секрет, що більшість бюджетних закладів в Україні, у т.ч. у медицині зведено ще у радянські часи і вони потребують термомодернізації.

    Саме проекти з енергоефективності чи використання місцевих видів палива дозволять оптимізувати енергоспоживання, а відповідно й скоротити витрати на комунальні послуги. Натомість, медичні заклади будуть безперебійно забезпечені електроенергією, теплом, гарячою водою, а також комфортом.

    «Щоб розвивати енергоефективність у бюджетній сфері, Держенергоефективності впроваджує законодавчі зміни та співпрацює з різними міжнародними організаціями: НЕФКО, GIZ, UNDP та інші. Підтримку можна отримати, наприклад, через Фінсько-український трастовий фонд, який спрямований на розробку якісних, рентабельних проектів, а також на практичне впровадження демонстраційних проектів за участю фінських технологій та досвіду», - повідомив К.Гура.

    Також К.Гура нагадав про розроблений спільно з Агентством та прийнятий у 2017 р. закон, завдяки якому тариф на теплову енергію з альтернативних джерел енергії є на 10% дешевшим, ніж тариф на теплову енергію з газу. Вже є чимало інвесторів, які встановлюють твердопаливні котельні та опалюють лікарні завдяки біомасі.

    Учасники зустрічі також дійшли згоди, що низка успішних кейсів стала б взірцем для наслідування для інших установ та масштабування енергоефективних проектів у рамках всієї системи охорони здоров’я.

    За підсумками зустрічі сторони домовилися про необхідність проаналізувати потенційні об’єкти, які потребують нагальних заходів з енергозбереження, та опрацювати можливі шляхи реалізації таких проектів із міжнародними партнерами.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.