• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У МОЗ розповіли про плани запровадження електронних рецептів на ліки

    Опубликовано: 2020-07-24 17:00:08

    Міністр охорони здоров’я Максим Степанов провів зустріч із представниками провідних великих фармацевтичних компаній України та обговорив з ними, як планують запроваджувати та розширювати використання електронного рецепту на ліки і чому це економічно вигідно для пацієнта. Про це він сказав під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

    "...Ми проговорили (з фармвиробниками - ред.)... запровадження електронного рецепту. Це теж дуже необхідна і важлива річ. Він у нас зараз використовується у програмі "Доступні ліки", яку ми, я вважаю, повинні максимально розширювати - цю програму реімбурсації. Для того, щоб наші пацієнти отримували лікарські засоби з суттєвим зниженням ціни. Це і є турбота про наших українців. Отже, ми вважаємо, що треба електронний рецепт максимально розширювати, запроваджувати у нашій країні, в тому числі - поступово позбутися взагалі паперових рецептів", - сказав Максим Степанов.

    Він зазначив, що тоді в аптеках можна буде купити ліки за рецептом, як це передбачено. Тоді це можна буде контролювати.

    "Окрім того, введення електронного рецепту, на нашу думку, має ще і економічний ефект для всіх нас - українців. Тому що в такому випадку ми будемо бачити... передбачаємо зниження ціни на лікарські засоби. Чому? Тому що в електронному рецепті записується так звана непатентована форма, тобто, діюча речовина… Вже безпосередньо в аптеці, купуючи ці лікарські засоби, ви вже можете собі обрати той чи інший, в залежності від ціни", - додав Максим Степанов.

    За його словами, це дозволить пацієнту купити той лікарський засіб, який виписав йому лікар.

    "Такі речі ми з ними (фармацевтами - ред.) обговорили. Домовилися, що ми рухаємося, готуємо відповідні нормативні документи, зміни до законодавства, зміни нормативних документів Кабінету міністрів. Домовилися, що вони, в свою чергу, (наші підприємства) дадуть свої рекомендації, свої зауваження", - сказав Максим Степанов.

    Нагадаємо, з квітня минулого року в Україні через електронну систему виписали 18 млн рецептів.

    Дар'я Панченко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.