• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент України взяв участь у церемонії нагородження переможців конкурсу «Найкраще підприємство кварталу»

    Опубликовано: 2006-03-15 13:13:00

    Президент Віктор Ющенко взяв участь у церемонії нагородження переможців конкурсу «Найкраще підприємство кварталу», на якій було відзначено підприємства, що збільшують обсяги сплати податків до Державного бюджету.

    Такий конкурс, започаткований торік Міністерством фінансів, проводиться щоквартально. Сьогодні нагороди було вручено керівникам десятьох підприємств за підсумками IV кварталу 2005 року. Серед них: ДПО «Артемсіль» (Донецька обл.), ЗАТ «Консюмерс-скло-зоря» (Рівненська обл.), СП «Полтавська газонафтова компанія» (Полтавська обл.).

    Глава держави вперше взяв участь у подібному заході.

    Звертаючись до підприємців, Президент наголосив, що нині держава бачить своїм завданням легалізацію бізнесу й стимулює сплату податків не через тиск на підприємців, а створюючи для цього мотивації. За словами Глави держави, сплата податків – це не лише обов’язок перед законом, а й прояв високої моралі. «Я вдячний, що ви демонструєте таку мораль», – сказав Президент.

    За останній рік відносини між бізнесом і владою стали більш прозорими й прагматичними і продовжують розвиватися в цьому напрямку, відзначив В. Ющенко. «Це наш спільний обов’язок – дати можливість бізнесу дихати вільно, нікого не боятися. Ви – центральна точка, довкола якої крутиться добробут України. Все, що вигідно бізнесу – вигідно державі», – зазначив В. Ющенко.

    Президент також наголосив на необхідності оптимізувати фіскальну систему та завершити дерегуляцію підприємницької діяльності, скасувавши нормативні акти, які створюють перешкоди для вільного розвитку бізнесу.

    Глава держави вручив керівникам підприємств почесні грамоти та сувенірні срібні гривні, виготовлені за зразком монет, які були в обігу за часів Ярослава Мудрого.

    За словами міністра фінансів Віктора Пинзеника, обов’язковими критеріями для переможців конкурсу є відсутність заборгованості по податках та по заробітній платі. Крім того, середній рівень зарплати на підприємстві має перевищувати середній рівень у відповідній галузі.

    В. Пинзеник наголосив, що серед переможців є підприємства, які за один квартал збільшили свої виплати до бюджету більш ніж у сім разів.

    Переможці конкурсу «Найкраще підприємство кварталу»:

        * ЗАТ «Рууккі Україна» (м. Київ )

        * ТОВ «Мехтрансбуд» (Чернівецька область)

        * ДП «Попаснянський ВРЗ» (Луганська область)

        * ДПО «Артемсіль» (Донецька область)

        * СП «Полтавська газонафтова компанія» (Полтавська область)

        * ЗАТ «Консюмерс-скло-зоря» (Рівненська область)

        * Державне підприємство «Бджільнянський спиртовий завод» (Вінницька область)

        * ВАТ «ЦКБ «Корал»(м. Севастополь)

        * ЗАТ «Сакський завод будівельних матеріалів»  (Автономна Республіка Крим)

        * ВАТ «Яготинське хлібоприймальне підприємство» (Київська область).

     Інф. Офіційне інтернет-представництво Президента України

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.