• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 10 підприємств перемогли у конкурсі Міністерства фінансів "Краще підприємство кварталу" за збільшення обсягів сплати податків

    Опубликовано: 2006-03-15 12:24:00

    Подяку Міністра фінансів та відзнаку – срібну гривню, виготовлену за зразком грошової одиниці Київської Русі, – отримали керівники десяти вітчизняних підприємств. Нагороди переможцям вручали Президент України Віктор Ющенко та Міністр фінансів Віктор Пинзеник. (Див. перелік підприємств).

     Саме ці підприємства за підсумками четвертого кварталу минулого року стали лідерами у нарощуванні сплати податків до Державного бюджету. За підсумками уже двох таких Конкурсів Міністерство фінансів відзначило 21 суб'єкт господарювання. За словами Віктора Пинзеника, вони не шукають, як обійти закон або «вибити» собі податкові пільги, а чесно працюють у правовому полі України.

     «Рік тому Міністерство фінансів прийняло рішення заохочувати виробників, які нарощують сплату податків до Державного бюджету. Сьогодні їм велика подяка. Адже, попри всі складнощі, вони збільшують виробництво, чесно відраховують державі податки а, окрім цього, ще й успішно проводять інвестиційну політику, технічно переозброюють виробництва», - відзначив Міністр.

     У процесі конкурсного відбору підприємств-лідерів до Міністерства фінансів було надіслано анкети 87 суб'єктів господарювання з усіх областей України, які відповідали жорстким критеріям Конкурсу: окрім нарощування сплати податків у четвертому кварталі минулого року порівняно з третім кварталом, вони не можуть мати простроченої кредиторської заборгованості та боргів із виплати заробітної плати. Більше того, своїм працівникам такі підприємства повинні виплачувати зарплату вищу, ніж інші підприємства відповідної галузі.

     Міністр фінансів відзначив, що уряд прагне забезпечити сприятливі умови для вітчизняного бізнесу, створюючи рівні правила гри та зменшуючи податкове навантаження. «Цього року для підприємців зроблено перший крок у зменшенні нарахування на фонд оплати праці», - сказав Віктор Пинзеник. Мінфін пропонує поступове зниження податкового навантаження на довгострокову перспективу. За словами Міністра фінансів, податок на додану вартість, податок на прибуток та акцизний збір мають підлягати удосконаленню в частині спрощення процедури адміністрування. Передбачається також поступове зниження ставок податків на додану вартість і прибутку підприємств, запровадження єдиного соціального податку.

     «Ми розуміємо проблеми бізнесу і сподіваємось на таке ж розуміння та підтримку з боку підприємців добрих урядових ініціатив», - підкреслив Віктор Пинзеник.

     Інф. Міністерство фінансів України

     

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.