• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Імпортний алкоголь може подорожчати і його стане менше - ЄБА

    Опубликовано: 2020-06-19 17:30:24

    Кабінет міністрів хоче ввести попляшковий облік алкогольної продукції при виробництві та продажу. Таким чином, окрім електронної акцизної марки, на пляшки планують наносити ще один рівень захисту - додаткові елементи для її перевірки на предмет легальності. Так влада має намір побороти фальсифікат і контрабанду. Про це розповіла керівник FMCG напрямку Європейської бізнес асоціації (ЄБА) Христина Лініченко, передають УНН з посиланням на сайт ЄБА.

    За словами експерта, це потягне за собою необхідність переобладнання виробництва. До того ж у імпортерів немає окремих ліній для виробництва алкогольних напоїв безпосередньо для України. У них також немає можливості встановлювати окреме обладнання для додаткового маркування.

    "Крім цього, для запуску такої системи бізнесу необхідно буде встановити додаткові сканери для зчитування марок на всіх етапах дистрибуції, щоб просканувати кожну пляшку на кожному етапі аж до реалізації. Ціна одного сканера становить близько 150-200 дол.", - зазначила Лініченко.

    І така ситуація, за її словами, негативно може позначитися на імпортерах алкоголю.

    Окрім того, є ідея збільшити втричі вартість акцизної марки, щоб зробити її якіснішою і щоб її було складніше підробити (зараз вартість марки становить 19 коп., пропонована вартість - понад 60 коп.).

    Нагадаємо, як повідомляв УНН, українці при виборі алкогольної продукції віддають перевагу вітчизняним виробникам. Про це свідчать дані про продажі горілки, коньяку і вина в Україні, опубліковані Держстатом.

    Відзначимо, що до ТОП-5 надійних вітчизняних виробників алкоголю експерти включають: "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф"), ЛГЗ "Прайм" (ТМ "Прайм", "Житник", "Малинівка") і ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Грін Дей").

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.